[Mac撚] 用家/買機集中討論(5) 4月出新機?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
有冇巴打部mbpr 2016個caps lock制會有時冇反應
我有時用普通力撳落去會冇反應 要大力小小先得

我部2015都係一樣有問題,Sierra通病 好似係
想收部non retina mbp返黎改ssd放係廳駁電視
用黎睇波睇youtube睇戲
Mid 2012 Version係咪最好? 有usb 3.0
定係直接收部2012 i7 mac mini好?
想收部non retina mbp返黎改ssd放係廳駁電視
用黎睇波睇youtube睇戲
Mid 2012 Version係咪最好? 有usb 3.0
定係直接收部2012 i7 mac mini好?

我會揀mac mini
MacBook Pro 13'打爆

Touch Bar 及 Touch ID
3.3GHz 雙核心 Intel Core i7 處理器,Turbo Boost 技術加速運行至 3.6GHz
16GB 2133MHz 記憶體
1TB PCIe SSD
Intel Iris Graphics 550
四個 Thunderbolt 3 連接埠
背光鍵盤 (國際英文) 及使用者指南 (英文)
見圖有花
12月買入教育價20836

放到幾錢?

仲咩要放

3.3GHz 雙核心 Intel Core i7 處理器,Turbo Boost 技術加速運行至 3.6GHz
見圖有花

放到幾錢?

仲咩要放

因為花左

因為花左就放機

見圖有花

放到幾錢?

仲咩要放

因為花左

咁豪爽
5000收機
有冇巴打部mbpr 2016個caps lock制會有時冇反應
我有時用普通力撳落去會冇反應 要大力小小先得

Sierra default要㩒實Cap掣先會Lock到, Setting有得較返㩒一下, 唔知關唔關事

見圖有花

放到幾錢?

仲咩要放

因為花左

咁豪爽
5000收機

你唔係仲崩左多一隻角咩

見圖有花

放到幾錢?

仲咩要放

因為花左

咁豪爽
5000收機

你唔係仲崩左多一隻角咩

見圖有花

放到幾錢?

仲咩要放

因為花左

咁豪爽
5000收機

你唔係仲崩左多一隻角咩

果個另一個巴打嚟

你地㩒依個位會唔會有聲
利申15" tb

你地㩒依個位會唔會有聲
利申15" tb

做乜要㩒佢?

你地㩒依個位會唔會有聲
利申15" tb

做乜要㩒佢?

有時喺床用掂到都會有聲,之後就發現左係依個位
2015 12" MacBook 留名
2015 12" MacBook 留名

咩類型用家會買12 MacBook
To sell a second-hand MacBook Pro

Item Information:
-MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
-2.7 GHz Intel Core i5
-8 GB 1867 MHz DDR3
-Apple Care till 2019
*There is still one chance to renew Battery
-The screen and the keyboard were renewed under AppleCare within 6 months and it means that the item is almost new
-The body is well-protected without any harm
-HKD7500
-AppleCare and Genius Bar emails will be shown for you if you buy it.
-Telegram:Acx85
屋企有部Late 2014 Mac mini最低配:雙核、4GB RAM、500GB HDD

依加俾左我用嚟做文書機,但我覺得部機好lag,開機同開app都好慢,如果我換左個1TB HDD,加多個淘寶PCI-e SSD,整個Fusion Drive,開機開app就應該會快啲,但用起上嚟會唔會順啲唔lag?

見圖有花

放到幾錢?

仲咩要放

因為花左

咁豪爽
5000收機

你唔係仲崩左多一隻角咩

這個位花成咁

9成跌過/嚴重撞擊

真心講句,巴打咪放啦
傷口咁細買個殼笠住佢咪算
屋企有部Late 2014 Mac mini最低配:雙核、4GB RAM、500GB HDD

依加俾左我用嚟做文書機,但我覺得部機好lag,開機同開app都好慢,如果我換左個1TB HDD,加多個淘寶PCI-e SSD,整個Fusion Drive,開機開app就應該會快啲,但用起上嚟會唔會順啲唔lag?

加ram加ssd包保你唔lag

2014冇ram加

2014冇ram加

轉ssd 都曉飛啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞