[Mac撚] 用家/買機集中討論(5) 4月出新機?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
你地部Macbook 有冇用case?

就咁放入背囊
或者用個黑色軟淋淋果啲電腦袋笠住手拎

無..用黎做咩

有冇人有興趣,購自apple store 放300,買完先發現想要深黑色硬殼

Tg:supremelok
買左 2016 MacBook Pro 13" with touch bar, 不過得 8GB Ram 有少少後悔無升到

我都係 開得多野就彩虹波
https://www.apple.com/hk-zh/shop/product/MD463ZM/A/thunderbolt-至-gigabit-ethernet-轉換器?fnode=8b

呢條係咪即係插到屋企lan線,用緊macbook air

Yes
https://www.apple.com/hk-zh/shop/product/MD463ZM/A/thunderbolt-至-gigabit-ethernet-轉換器?fnode=8b

Yes

有冇其他牌子都有出 冇咁貴嘅

Yes

一定要thunderbolt?
用Usb3轉Ethernet果啲得唔得?
我依家都用緊淘寶果啲一開三USB hub連lan頭

Yes

有冇link 唔一定thunderbolt啊 usb都好

Yes

有冇link 唔一定thunderbolt啊 usb都好

我之前買個下左架
100蚊人仔一開三加lan頭

你可以淘寶search「usb3.0分线器 带网口」

無..用黎做咩

咪係,阻住散熱
唔知下星期有無驚喜
部air一入到打pw就關機
點搞
唔知下星期有無驚喜

唔會有,最多只係升下CPU ssd當新機
有新形號一早會有流出

衣家有太多跡象顯示會有10.5" iPad pro同Siri speaker,而且應該要俾少少時間講Mac Pro條roadmap,WWDC仲要developer主題講iOS/macIS,姐係根本無時間提其他新hardware design
唔知下星期有無驚喜

有新形號一早會有流出

衣家有太多跡象顯示會有10.5" iPad pro同Siri speaker,而且應該要俾少少時間講Mac Pro條roadmap,WWDC仲要developer主題講iOS/macIS,姐係根本無時間提其他新hardware design

Hardware 野睇緊砌機市場,amd / intel 將會玩多核大戰...

如無意外既話 mac 頂龍係得i7 7700

大家準備好課金未
真係痴線, imac, mac mini粒U隔左兩代仲要賣咁既價, 叫人點買
唔知下星期有無驚喜

有新形號一早會有流出

Hardware 野睇緊砌機市場,amd / intel 將會玩多核大戰...

如無意外既話 mac 頂龍係得i7 7700

大家準備好課金未

iMac如果真係出Pro都係頂龍上7700k,個case仲要整厚少少散熱好d,咁可以插張大顯
Mini就分分鐘唔撚出,因為如果放Kaby Lake,再加埋個HDMI 2.0,佢基本上係一部4K Netflix盒仔,Apple唔會整部咁既野黎打柒自己Apple TV
岩岩入手MacBook pro2015 15"
有咩要注意
有咩要注意

重到仆街

唔好話2015,衣家2016 15"都重到唔會帶出街啦
2015 15"無咩要注意,因為佢係最後一部just works既mac

btw 2016 15"全世界AOS缺貨同shipping date多過一個星期,衣家出面吹緊WWDC一定有MBP spec bump
有咩要注意

重到仆街

唔好話2015,衣家2016 15"都重到唔會帶出街啦
2015 15"無咩要注意,因為佢係最後一部just works既mac

btw 2016 15"全世界AOS缺貨同shipping date多過一個星期,衣家出面吹緊WWDC一定有MBP spec bump

所以我最唔鍾意全世界啲廠都係得15寸先有top spec
15寸拎都唔想拎出街
點解要係今日買15"既mb pro

下星期就wwdc... 就算無新機出等埋都唔係差好遠姐... 有新機出咪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞