[Mac撚] 用家/買機集中討論(5) 4月出新機?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
買左mac book pro 2016 , 想問下點樣可以切底清除d 檔?上網睇話就算你delet左 都有機會復原,要咁個個安全清除先係切底清除,但又係個setting搵唔到呢句野,到底點先可以切底清除d檔?廢事日後賣出去 另一手復原返曬d檔
買左mac book pro 2016 , 想問下點樣可以切底清除d 檔?上網睇話就算你delet左 都有機會復原,要咁個個安全清除先係切底清除,但又係個setting搵唔到呢句野,到底點先可以切底清除d檔?廢事日後賣出去 另一手復原返曬d檔

賣機前format機係常識黎
https://support.apple.com/en-hk/HT204904
Erase時揀洗7次
有無人部MacBook pro連iPhone會係咁reconnect 接觸不良咁 但明明原廠lightning線

電壓不足定唔啱之類
屌佢老母 想充個電都唔得

無解決方法?

估唔到仲順利過上次整部小白
好後悔當年冇買到i7,買左i5

https://support.apple.com/en-hk/HT204904
Erase時揀洗7次

另外想問下,點解macbook pro搵唔到secure empty trash?但mac機又有?

Erase時揀洗7次

另外想問下,點解macbook pro搵唔到secure empty trash?但mac機又有?

https://discussions.apple.com/thread/7699046?start=0&tstart=0
部2012 15 retina Mon 突然出左條線
有冇巴打試過?
似張graphics 卡死(known defect)
但係apple 只係保到2016-Dec

拎返去apple store check 吓啦
就算要整都係會報咗價睇你肯唔肯先整

wow mac mini 2012 i5?

我收部i7 2.3

我收部i7 2.3

係 果陣貪平買左最低spec
點知真係一用左mac就返唔到轉頭,但依家mac偏偏開始走坡,而且開始冇晒呢d可以自己改裝/維修既Mac

late2012 quad core i7真係神物黎
之前全新好似要炒價先買到

我收部i7 2.3

點知真係一用左mac就返唔到轉頭,但依家mac偏偏開始走坡,而且開始冇晒呢d可以自己改裝/維修既Mac

而家啲mac mini完全唔抵買
計計下條數,買imac仲抵

我收部i7 2.3

差唔多spec, 買macbook pro起碼有個retina moon
計計條數 砌部黑蘋果好過啦

依家Hackintosh可唔可以有晒I cloud service? 會唔會好煩?

依家Hackintosh可唔可以有晒I cloud service? 會唔會好煩?

icloud 係macos 既software 野
Boot 到入macos 就無問題

Hackintosh 同真 有乜分別

我收部i7 2.3

痴那線賣到7千蚊
我七千數我不如加錢買mac

我收個部256ssd +16gb ram 2.3 i7 都係4300
超抵
仲要好新
如果MAC想ACESTREAM睇波可以用KODI
http://jkarakizi.com/how-to-run-acestream-on-mac-os-x/

真係WORK

我收部i7 2.3

mac mini 乜都唔比換
加埋d 錢同imac 差唔多
但人地係有靚 mon 加唔係雙核低電u
點都硬係買imac la

計左前後要用幾多時間資源未?

而家砌黑蘋果跟住人地個post 照單執藥就可以setup 好曬
對於有能力有興趣嘅人嚟講未嘗唔係一個好選擇

Hackintosh 同真 有乜分別

第一當然係無左個樣,例如imac 一體機vs pc+mon

第二就係stability 問題,始終唔係apple 出你唔知會有咩暗病

第三就係os 唔可以隨便update,要成日睇d 外國forum 去follow up,即係好似d andriod 刷rom 咁
如果有打機需求但一定要用mac
依家買imac 21.5" 4k 會唔會好on9?
定係再等轉款?
如果MAC想ACESTREAM睇波可以用KODI
http://jkarakizi.com/how-to-run-acestream-on-mac-os-x/

真係WORK

佢個blog好奇怪 會唔會有毒
如果有打機需求但一定要用mac
依家買imac 21.5" 4k 會唔會好on9?
定係再等轉款?

我上個用都訂咗27" iMac 聽日送貨
早買早享受
九月轉款我驚無得自己加ram

BTW 21.5" iMac既HDD/Fusion Drive係5400rpm , 21.5"無得自己加ram
邊隻mouse岩macbook pro 用
唔使屌我唔用 touchpad 要畫CAD所以用mouse
Magic mouse 好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞