[Mac撚] 用家/買機集中討論(5) 4月出新機?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
4月唔覺有新mac 出

等緊新imac

Pro版 iMac好大機會年尾先有

10月都無就dklm
最後決定,macbook m3/m5好定2015macbook pro
返學睇notes打報告睇youtube用
聽日就去買

MacBook 啦 簡單function 呢部最fit
買2016 13' 都唔好買2015 15'

我覺得15" mbpr 好爽 個mon keyboard size 可以話完美 但就真係比較重

可以考慮2016 mbp 13" no touch bar

但係16年macbook好似keyboard,wifi顯示卡有問題
12吋要上到m5又貴得好過份

總括而言都係16年13吋好?

係 touchbar太on9

15"真心重 我指2015

2016太貴

驚手氣差就買apple care

Air就狗都唔屌
最後決定,macbook m3/m5好定2015macbook pro
返學睇notes打報告睇youtube用
聽日就去買

MacBook 啦 簡單function 呢部最fit
買2016 13' 都唔好買2015 15'

我覺得15" mbpr 好爽 個mon keyboard size 可以話完美 但就真係比較重

可以考慮2016 mbp 13" no touch bar

但係16年macbook好似keyboard,wifi顯示卡有問題
12吋要上到m5又貴得好過份

總括而言都係16年13吋好?

係 touchbar太on9

15"真心重 我指2015

2016太貴

驚手氣差就買apple care

Air就狗都唔屌

2016mbp13+applecare > macbook 12"?
咁so far我都未試過買電子嘢壞,應該ok呱
我會咁買 總之就咪俾錢買有touchbar
我會咁買 總之就咪俾錢買有touchbar

thanks
Im ready
Im ready

My passport買咗幾錢

我都1516緊買唔買個做time machine
Im ready

師兄呢度汁左幾錢
手痕想收部舊MBP返黎起死回生
Im ready

$468
Im ready

師兄呢度汁左幾錢
手痕想收部舊MBP返黎起死回生

$1446
購買自香港Apple Store 100%行貨 有正式收據

銀色 15吋 最新model的MacBook Pro 有Touch Bar 有Touch ID 已經買了3年的AppleCare Protection Plan

有盒 有齊所有原裝火牛charger 說明書

99%新 用了4個星期左右 完全無花 完美狀態 完全運作正常 行緊最新macOS Sierra 10.12.4

Touch Bar and Touch ID

2.7GHz quad-core Intel Core i7 processor, Turbo Boost up to 3.6GHz

16GB 2133MHz memory

1TB PCIe-based SSD

Radeon Pro 460 with 4GB memory

想請問大家 部二手機值幾錢左右?

23000-原價打88折
Im ready

$468

屌真係幾貴吓

窮學生
Im ready

$468

屌真係幾貴吓

窮學生

我都係窮學生
但部MBP買左5年
係時侯要upgrade

銀色 15吋 最新model的MacBook Pro 有Touch Bar 有Touch ID 已經買了3年的AppleCare Protection Plan

99%新 用了4個星期左右 完全無花 完美狀態 完全運作正常 行緊最新macOS Sierra 10.12.4

2.7GHz quad-core Intel Core i7 processor, Turbo Boost up to 3.6GHz

Radeon Pro 460 with 4GB memory

https://www.apple.com/hk/shop/product/G0SH3ZP/A/Refurbished-154-inch-Macbook-Pro-27GHz-Quad-core-Intel-Core-i7-with-Retina-display-Space-Gray
Apple都係賣緊$21,588咋,加埋AppleCare$24,276
私讓冇可能高過apple賣
蝕起碼5-6000蚊不如自己用算啦
係喎
想問各位巴打市面有冇咩powerbank可以充到2016mbp

依家用緊13 with tb, 4到5個鐘就玩完。之前上網睇見有推介話用xpower PB7C 充到,買左發現雖然電係顯示charging 但根本就算唔用部機就咁充都充唔到

上youtube見有人話過anker可以充到,但去到旺電問人佢又話唔夠力充16mbp只充到mb

想搵舊電可以充滿一次就夠,同埋唔想太大舊

https://www.apple.com/hk/shop/product/G0SH3ZP/A/Refurbished-154-inch-Macbook-Pro-27GHz-Quad-core-Intel-Core-i7-with-Retina-display-Space-Gray
Apple都係賣緊$21,588咋,加埋AppleCare$24,276

未開盒都要打九折啦,開過用過要再減,就算無花無爛電cycle個位數字,個SSD破左處都有人唔like
而且今鑊有d硬件暗病有AppleCare都手尾長,keyboard死掣/出聲等等,唔係賣俾熟人好難拎到好價
有冇人識點將舊版mbp個cd drive放入去自己買嘅cd drive盒 ?
終於upgrade完部2011mbp
順便清埋風扇位d塵
好似新機咁好撚爽

未開盒都要打九折啦,開過用過要再減,就算無花無爛電cycle個位數字,個SSD破左處都有人唔like
而且今鑊有d硬件暗病有AppleCare都手尾長,keyboard死掣/出聲等等,唔係賣俾熟人好難拎到好價

我準備同人購買 多謝你意見 咁請問我應該開賣家幾錢左右? thanks

萬九先

唔like再五百,一千加

總之咪貴過23500左右
想問各位巴打市面有冇咩powerbank可以充到2016mbp

依家用緊13 with tb, 4到5個鐘就玩完。之前上網睇見有推介話用xpower PB7C 充到,買左發現雖然電係顯示charging 但根本就算唔用部機就咁充都充唔到

上youtube見有人話過anker可以充到,但去到旺電問人佢又話唔夠力充16mbp只充到mb

Pb7c 一定唔得la 起碼都pb15q

Pb7c 一定唔得la 起碼都pb15q

唉 買左先知
有冇巴打有用開邊隻知道係叉到啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞