[Mac撚] 用家/買機集中討論(5) 4月出新機?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

有啲人鍾意聞Moon由佢

色盲視力有問題 繼續單機囉

點解到左2017年仲有mon可以低過1920x1080?話佢粒粒mon都係事實嚟嘅

你老母閪我響呢度同一個post屌柒左Apple十幾廿次,如果做idog做到咁都幾唔合格

上面有人問MBA做咩仲有人買,我解釋d人點justify姐,無人吹部野仲係地上最強
事實係Apple衣家條lineup,包括閣下部MBP2016都左閹右閹,搞到有d以前對一部份用家好緊要既feature無左,例如如果係打字撚咁MBA同MBP2015個KB先係最好,咁呢個用家揀MBA有咩出奇?
粒粒mon既機唔值買係一件事,不過個用家做唔做到野唔一定掛勾
你覺得粒粒mon不能接受係ok,Apple仲2017出粒粒mon係昆水都無講錯
錯係錯左佢地選擇唔撚就咁update MBA俾retina,而去出部得少少人鍾意既垃圾retina MB

巴打同個傻閪咁認真解釋做乜
笑下咪算囉

因為傻閪雖然亂吠不過佢內容無講錯
MBA應該係Apple史上最受歡迎laptop,隨便update個spec唔斬野可以keep住賣十年
不過班撚頭係都要懶創新整部終極太監rMB出黎
MBA唔update唔俾retina又唔摺因為d人仲好鍾意個form,忍鳩粒粒mon照買
其實個狀況真係好撚悲劇

屌睇完你咁講之後apple真係完全毒瘤化

我仲有朋友之前仲照買MBA11
佢話其他model太19兼掠水
12寸果部除左出街型之外真係諗唔到有咩理由要買佢

直接skip咗2016版算9數啦
睇啲鬼佬forum仲有人投訴gpu glitch,到今日都仲未解決到
keyboard stuck key, double register
壞一個key成個keyboard換,新果塊又唔知幾時有毛病,好似玩擦擦卡咁
唔係個別qc問題,係設計問題
仲夠膽死加價
急就買2015版,唔急就等2017, 打死都唔好買2016

依家搵2015版係咪淨係得apple翻新機依個途徑?

睇啲鬼佬forum仲有人投訴gpu glitch,到今日都仲未解決到
keyboard stuck key, double register
壞一個key成個keyboard換,新果塊又唔知幾時有毛病,好似玩擦擦卡咁
仲夠膽死加價

官網仲sell緊冇獨顯嘅2015 MBP13/15

色盲視力有問題 繼續單機囉

點解到左2017年仲有mon可以低過1920x1080?話佢粒粒mon都係事實嚟嘅

你老母閪我響呢度同一個post屌柒左Apple十幾廿次,如果做idog做到咁都幾唔合格

上面有人問MBA做咩仲有人買,我解釋d人點justify姐,無人吹部野仲係地上最強
事實係Apple衣家條lineup,包括閣下部MBP2016都左閹右閹,搞到有d以前對一部份用家好緊要既feature無左,例如如果係打字撚咁MBA同MBP2015個KB先係最好,咁呢個用家揀MBA有咩出奇?
粒粒mon既機唔值買係一件事,不過個用家做唔做到野唔一定掛勾
你覺得粒粒mon不能接受係ok,Apple仲2017出粒粒mon係昆水都無講錯
錯係錯左佢地選擇唔撚就咁update MBA俾retina,而去出部得少少人鍾意既垃圾retina MB

巴打同個傻閪咁認真解釋做乜
笑下咪算囉

因為傻閪雖然亂吠不過佢內容無講錯
MBA應該係Apple史上最受歡迎laptop,隨便update個spec唔斬野可以keep住賣十年
不過班撚頭係都要懶創新整部終極太監rMB出黎
MBA唔update唔俾retina又唔摺因為d人仲好鍾意個form,忍鳩粒粒mon照買
其實個狀況真係好撚悲劇

屌睇完你咁講之後apple真係完全毒瘤化

我仲有朋友之前仲照買MBA11
佢話其他model太19兼掠水
12寸果部除左出街型之外真係諗唔到有咩理由要買佢

我過左日本買,連埋care 1萬
點解個個都咁趕住送錢比apple

身為股東既我都唔忍心賺你地d 錢

仲夠膽死加價

係咪即係最底9988個部
LR PS有無獨顯都唔緊要

仲夠膽死加價

唔要獨顯呢部都夠做

仲夠膽死加價

唔要獨顯呢部都夠做

其實買呢部再用eGPU 得唔得?

仲夠膽死加價

唔要獨顯呢部都夠做

MacOS 暫時唔support eGPU

仲夠膽死加價

唔要獨顯呢部都夠做

MacOS 暫時唔support eGPU

https://egpu.io/forums/implementation-guides/2012-15-macbook-pro-retina-650m-107010gbps-tb1-akitio-node-mac-oswin-10/

條link 都係from 呢個post
唔鍾意咪唔好買囉
句句都屌人老味做咩啫
條友做乜嘢
買左部mbp 15 13'
加到256GB 用bootcamp裝autocad算
未用過mac機想用 同埋想用幾年

想用幾年256未必夠
你平時有咩用途?

利申用緊mbp2015 13" i5/8+256gb
應該就係你訂左果部

bootcamp 無Mac OS 啲節能優化
倒水電同熱過太陽表面是常識吧

留名 等睇巴打放機轉xps 13 i7
大家點睇M$新個部surface pro

想用幾年256未必夠
你平時有咩用途?

應該就係你訂左果部

大部分時間文書 上網 有時用下autocad畫2D野咁 budget有限 冇計
大家點睇M$新個部surface pro

有誠意,但堅貴
不過等我部mbp玩夠三年
唔排除會買部surface pro
因為macbook太唔吸引

本身有諗過xps同x1 但急用 online store訂既話要等成幾個禮拜 同埋win機唔敢用緊搞銀行野

想用幾年256未必夠
你平時有咩用途?

應該就係你訂左果部

大部分時間文書 上網 有時用下autocad畫2D野咁 budget有限 冇計

有冇考慮過買翻新?
依家store有部512GB賣$11000
應該平過你買全新256GB

本身有諗過xps同x1 但急用 online store訂既話要等成幾個禮拜 同埋win機唔敢用緊搞銀行野

原來買左
咁冇嘢了

原來買左
咁冇嘢了

琴日好似冇
不過16有tb 仲要翻新既話 成日壞就gg
之前有諗過買15翻新果部 但得果128GB 唔吸引

原來買左
咁冇嘢了

琴日好似冇

佢應該講緊呢部
https://www.apple.com/hk-zh/shop/product/FF841ZP/A/%E7%BF%BB%E6%96%B0%E5%93%81-133-%E5%90%8B-macbook-pro-29ghz-%E9%9B%99%E6%A0%B8%E5%BF%83-intel-i5-%E9%85%8D%E5%82%99-retina-%E9%A1%AF%E7%A4%BA%E5%99%A8

原來買左
咁冇嘢了

琴日好似冇

佢應該講緊呢部
https://www.apple.com/hk-zh/shop/product/FF841ZP/A/%E7%BF%BB%E6%96%B0%E5%93%81-133-%E5%90%8B-macbook-pro-29ghz-%E9%9B%99%E6%A0%B8%E5%BF%83-intel-i5-%E9%85%8D%E5%82%99-retina-%E9%A1%AF%E7%A4%BA%E5%99%A8

單已cut
就買15 256GB/512GB翻新果部先
256GB果部好抵屌 買埋apple care+先剛剛一皮多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞