[Mac撚] 用家/買機集中討論(5) 4月出新機?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

有冇手足知道死icon點搞

係咪whatsapp?我早兩日都裝左之後死app
右上角apple公仔force quit左佢就remove到
冇打機
睇片 上網research office 文書 較主要
最chur可能只係開1x個tab上網

Macbook pro 要邊部好
1. I7 2.6g + 256ssd
2. I7 2.7g + 512ssd

一用就起預起馬用4-6年
上一部用左5年

另外駁唔係hdmi mon 係咪要跟機買轉插?
Thanks

而家d 電腦發展一日千里,你既用途都算係輕巧個類,我就覺得買部cheap 既留錢for 將來買第二部仲好

Mbp 得typc-c 樣(=thunderbolt )既插,好似點都要買adapter

哩個真係好低能..

mac機其實咁襟用,升勁小小個spec都無乜所謂
冇打機

上一部用左5年

Thanks

而家d 電腦發展一日千里,你既用途都算係輕巧個類,我就覺得買部cheap 既留錢for 將來買第二部仲好

Mbp 得typc-c 樣(=thunderbolt )既插,好似點都要買adapter

哩個真係好低能..

mac機其實咁襟用,升勁小小個spec都無乜所謂

都係ge 其實用左5年都唔算好覺部機慢左
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/11/001942_9c503db32b30b3b1f6348551ef21d7de.jpg[img]
有冇手足知道死icon點搞

係咪whatsapp?我早兩日都裝左之後死app
右上角apple公仔force quit左佢就remove到

Safari 同settings 都死
Whatsapp 都死過

我上次force quit左就ok
等其他巴打解答
屌好似中左mackeeper
冇打機

上一部用左5年

Thanks

2啦
SSD touchbar型號焊死冇得升
除非你256阿用

是咪用 Anti-Malware for Mac就會搞掂?
我個情況係部機搵唔到mackeeper個software 但係佢會上上下網係safari彈廣告出黎

是咪用 Anti-Malware for Mac就會搞掂?
我個情況係部機搵唔到mackeeper個software 但係佢會上上下網係safari彈廣告出黎

有冇巴打用緊satechi嘅hub 有冇伏
本身屬意minix neo c 但想襯返主機隻玫瑰金
mac safari 網址果條bar 冇左一舊雲嘅icon

用嚟show iPad iPhone 上緊咩網果個,而家冇左點搞

用嚟show iPad iPhone 上緊咩網果個,而家冇左點搞

Setting 度 登出/登入 iCloud
有冇巴打試過輕機,要斷電熄機,之後個HDD壞左,要換過個⋯係我白痴左定個HDD太脆弱

係開緊safari個時禁view, 之後customize tool bar, 之後自己拉返個icon落browser
有冇巴打試過輕機,要斷電熄機,之後個HDD壞左,要換過個⋯係我白痴左定個HDD太脆弱

自己換啦

緊係自己換啦 我係問有冇人試過咁壞HDD
如果之前上網禁左個透明廣告係mackeeper黎
會唔會已經奶左野

Lol 圖示又冇埋

update 過嚟?
終於出左imac 5k 個mon 真係靚到無野講

我都上個禮拜到咗部imac 5k

我都上個禮拜到咗部imac 5k

比想像中清好多
部macbook pro 2016無tb
買咗2個月

之前一直用sleep mode
兩個星期無用到,今日開唔返機
叉住電都無反應

有無人知道咩問題?

部macbook pro 2016無tb
買咗2個月

之前一直用sleep mode
兩個星期無用到,今日開唔返機
叉住電都無反應

有無人知道咩問題?

直接去天才吧啦
會唔會個moon 光暗未效?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞