[Mac撚] 用家/買機集中討論(5) 4月出新機?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
岩岩入手MacBook pro2015 15"
有咩要注意

重到仆街

唔好話2015,衣家2016 15"都重到唔會帶出街啦
2015 15"無咩要注意,因為佢係最後一部just works既mac

btw 2016 15"全世界AOS缺貨同shipping date多過一個星期,衣家出面吹緊WWDC一定有MBP spec bump

所以我最唔鍾意全世界啲廠都係得15寸先有top spec
15寸拎都唔想拎出街

其實點解全世界都係得15吋有勁spec
主因係15吋先夠散熱空間⋯
我上兩個星期訂左macbook pro 15, 明明話25-29號送到,早兩日話要delay到下星期先有,apple 會唔會咁好出新版俾我呢
我上兩個星期訂左macbook pro 15, 明明話25-29號送到,早兩日話要delay到下星期先有,apple 會唔會咁好出新版俾我呢

以前好似有人試過訂iMac 27 non-Retina
撞正Apple出Retina版iMac 27
所以自動upgrade左

如果係就好啦,唔係就dup 春
點解要係今日買15"既mb pro

下星期就wwdc... 就算無新機出等埋都唔係差好遠姐... 有新機出咪

買得2015就唔會追新機
同埋我果部$2000cad買番黎
見佢抵

如果真係出左新而導致舊機平左
好似14日內可以退差價/換新機

唔知舊年改退機policy嘅時候有冇改埋呢條
有咩要注意

重到仆街

2015 15"無咩要注意,因為佢係最後一部just works既mac

btw 2016 15"全世界AOS缺貨同shipping date多過一個星期,衣家出面吹緊WWDC一定有MBP spec bump

15寸拎都唔想拎出街

其實點解全世界都係得15吋有勁spec
主因係15吋先夠散熱空間⋯

13吋全部都用慳電u,得15吋會用高效能u,如果要部勁spec嘅notebook,真係唯有焗住買15吋,用多啲力水奉出奉入

不過Apple應該會繼續令MBP變輕,後果就係淹晒啲Ports

咁明顯仲唔係有新機announce
有咩要注意

重到仆街

15寸拎都唔想拎出街

agger
下部想試下xps
仆佢個街13” 行core m 又無獨顯
有咩要注意

重到仆街

15寸拎都唔想拎出街

agger
下部想試下xps
仆佢個街13” 行core m 又無獨顯

13普通版係core i
2in1版先係core m
不過兩部都係冇獨顯

咁明顯仲唔係有新機announce

咁樣iMac / Mac mini 都update pls
intel 話 coffee lake 30% faster than kaby lake

如果MacBook Pro 2017 轉用 kaby lake...即係又幫intel清倉

Intel終於唔擠牙膏
之前果幾代up完好似冇up過咁
所以我先放心買2015 mbp13
intel 話 coffee lake 30% faster than baby lake

如果MacBook Pro 2017 轉用 kaby lake...即係又幫intel清倉

用得mac 就預左

有冇人有興趣,購自apple store 放300,買完先發現想要深黑色硬殼

Tg:supremelok

我有個深黑色硬殼又唔想要喎
我2016 macbook pro 15"
intel 話 coffee lake 30% faster than baby lake

用得mac 就預左

Gay cook 又真係抵屌, Kaby lake 都就後變舊貨, 但成堆Mac 都未換...

用得mac 就預左

Gay cook 又真係抵屌, Kaby lake 都就後變舊貨, 但成堆Mac 都未換...

以前就貴得黎領先同行
依家又貴又舊
intel 話 coffee lake 30% faster than kaby lake

Intel compared an unreleased Core i7 quad-core processor with an unspecified base clock speed, and Turbo Boost up to 4GHz, against its Core i7-7500U dual-core processor with a base clock speed of 2.7GHz and Turbo Boost up to 3.5GHz.

用得mac 就預左

以前就貴得黎領先同行
依家又貴又舊

想當年intel 特登幫apple 做訂製u

而家都無左呢支歌仔唱

除左cpu,仲有gpu 都嚴重lag 過市場... 唔知想點

用得mac 就預左

以前就貴得黎領先同行
依家又貴又舊

而家都無左呢支歌仔唱

除左cpu,仲有gpu 都嚴重lag 過市場... 唔知想點

同阿狗起新球場一樣,只要入前四就夠,季票就全英最貴
Apple起新campus掉左唔知幾多億,當然要cap番多少
如果用到最新最靚component就唔可以推高margin
仲有,照顧我地呢班咩野都挑剔既pro用家太煩,最好sell俾d IT白痴不要問只要信

用得mac 就預左

以前就貴得黎領先同行
依家又貴又舊

而家都無左呢支歌仔唱

Apple起新campus掉左唔知幾多億,當然要cap番多少
仲有,照顧我地呢班咩野都挑剔既pro用家太煩,最好sell俾d IT白痴不要問只要信

最緊要多顏色選擇
用遲兩三代u
賣貴五六千都冇所謂

用得mac 就預左

以前就貴得黎領先同行
依家又貴又舊

而家都無左呢支歌仔唱

最緊要多顏色選擇
用遲兩三代u
賣貴五六千都冇所謂

次次見到幾隻色就火都黎,consumer line都算,竟然燒埋去MBP
2016版15"唔整no-touchbar版,有fanboy仲夠膽話會太多SKU handle唔到 咁全線整多隻黑色又handle到? double左喎大佬
岩岩睇隔離帖,amd vega 又delay

即係一張等同上年nv 卡performance既amd display 又無行

如是者的話將會得返570/580呢d 中低階卡

Btw 就算係480都快過我部2013 imac 接近10倍,出左就課金

用得mac 就預左

以前就貴得黎領先同行
依家又貴又舊

而家都無左呢支歌仔唱

最緊要多顏色選擇
用遲兩三代u
賣貴五六千都冇所謂

次次見到幾隻色就火都黎,consumer line都算,竟然燒埋去MBP
2016版15"唔整no-touchbar版,有fanboy仲夠膽話會太多SKU handle唔到 咁全線整多隻黑色又handle到? double左喎大佬

所以咪搞到又要趕住聖誕節前出貨
啲電量測試設計做唔切
成件final product又貴又廢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞