[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
IFA 2020:TCL推出新型顯示屏NXTPAPER 可提供更好眼睛保護

原文網址:https://kknews.cc/digital/m9l84zz.html
Mooink Pro 好唔好用?
正苦圖書館d free ebook有冇方法入到kindle呢?
新手求救
點dl
Sor岩岩睇過其他post原來都幾難同冇咩可能
正規做法
買部行 android 既 eink device,problem solved。

不過 Kindle 行 android ...
boox果啲咪行android lo
不過boox好似login唔到kindle app
因為個問題係 Kindle 下既可行性,所以唔討論 Boox。

用得 Boox 點樣睇 Kindle d 書,唔需要動用到 Kindle 個 App 嘛…?
其實如果電話都會睇kindle 既話,真係需要 無佢要自己手動sync reading status
哇你玩到要 cross platfom sync …
咁我輸啦。
想問下如果kindle 條黑邊用到有D油令令嘅話有無方法整走去
好影響閱書觀感
remarkable?
MOBI就係kindle啲書嘅format
有d大mon行android 的eink tablet ge

有無錢?有既可以睇下 Thinkbook Plus e-ink。
不過一來貴,二來重…
我都入左手,好正
有實體鍵真係差好遠
呢排突然想睇返哈利波特小說
有冇巴打知有邊個ebook store有?
搵極都係得殘體/大陸譯本
今日最後一日 Kobo 特價,有買就襯手啦!
kobo 買漫畫放落 kindle oasis
唔知點解 resize 左
要點 fix ?

啱啱見友和oasis 2019 賣緊1999
抵唔抵玩?
你要將kobo的漫畫解壓轉成一張張圖片檔,用ChainLP或Kindle Comic Creator製作成mobi就可以用kindle睇,你可以上網搵搵呢D軟件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞