[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
設定入面有得一次過Manage
Options > Advanced Options > Storage Management
有實體鍵真係正,另外就睇下你想個mon幾大
誠品有擺display,不妨去試下個手感
最平係應該點樣買 同埋唔同牌子有冇話有咩分別 kobo kindle個啲或者其他都可以推介吓
同埋其實唔係official 平台買嘅ebook in pdf或者epub 都好 入落去呢啲電子書device睇會唔會難睇 啫係出哂界之類

另外係kobo 有冇好似send to kindle 咁類似嘅function 可以好易咁入到書落去

thanks~~~ 疫情太悶好想睇書
d comment好似有d伏味
可以用us account但linking唔易搞
用ca account就好多function用唔到
thx ahhh 咁其實都好用喎 但係我見係咪kindle會有字典function kobo個d得唔得
原來有分別
其他網又唔係咁講,唔排除係果個買家自己唔識用
正常機就係你用邊個ac login 就link 邊個囉。
除非加版特別同美日版都唔同,
但真係睇唔到lee 個可能。
中國咩
佢話搞左好耐linking ac先搞到,唔排除係d 白痴user
因為其實d acc 係可以用同一個email,要分返開location.就要改唔同pw
咩意思,求教學
應該係指佢用同一個 email 去登記左 US 同 CA account,
結果 login 時自己搞亂左,咪搞極都搞唔到去 US 嗰邊。

你開一個完全獨立既 email 去 serve 一個 account 就唔會出事。
咁用香港email 係咪就冇問題

另外想問下有冇得用kindle 睇報紙
唔係講緊用邊到既 email。

估計係因為佢重覆用同一個 email 去 create account,又 set 埋同一個 password,結果你一 login 佢識分就搞死左。

即使你用香港 email,如果你用同一地址重覆登記唔同既 account,又用同一個 password 就會出事。所以你見上面有巴打提及 password 既問題。
正解,唔該巴打。
如果上面果位仲未明晒,可以睇睇下面

https://kknews.cc/zh-hk/tech/eb83bby.html
即係CA機、US機、JP機本身就冇咩分別,

只係登入個帳號出事
我所認知係無分別,除左話例如日版pw 有個型號係大容量d,因為日本人鍾意睇漫畫。

https://www.vedfolnir.com/amazon-kindle-different-country-china-japan-america-23294.html
我係禁,可以點解決,係咪login第2個ac就ok?
部libra h2o 開左個comfortlight 會發現近d制個邊暗d 藍d 跟住愈離制遠愈光愈黃 有個gradient咁 唔係話十分明顯 睇外國d人既post好似差唔多部部都有 forma會再嚴重d 佢近制個邊甚至會有一條光條咁
試下吧

你個部係CA? 有啲咩function用唔到
岩岩訂而已,但amazon ca us jp都同一ac pw
到時再睇下點

有無paperwhite 4套介紹下?
有無手把果d 好唔好,但好樣衰下
其實如果你唔買書,唔經cloud 入書,邊個ac 都無咩所謂。否則你就揀定一個,改好pw 啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞