[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike

如果我係goolge買咗書,想入落部kobo,我係咪要揀返google,再用gmail登入?搞咗好耐都搞唔到,血都嘔咗幾兩
求救 epub3 轉mobi 變到咁
有冇人認真比較過美國kindle store同日本kindle store
我啱啱發現日本store嘅中英文書嘅數量好似多過美國store

根據兩邊amazon官網顯示,美國store有~79000本英文書同290本繁中書,日本store有~82000本英文書同~600本繁中書

美國store:

日本store:

想知啲數字係咪真
我一路以為美國store啲書會齊過日本
http://big5.pconline.com.cn/b5/dl.pconline.com.cn/download/409033.html
你用上面的EasyPub轉成mobi7,再用電腦版send to kindle,應該唔會有問題
有冇方法將直排中文書變做橫排
https://bookfere.com/post/204.html
上面網頁講解點樣橫排轉直排,如果你轉換成功,你就知道點樣從直排轉返橫排
Thx
我遲啲研究吓
想問下咩叫廣告版, 係友和見到paperwhite係with ad
同埋可以自己入pdf 書落去睇?
有無人知而家邊度買pw4最平?
廣告版姐係個lockscreen 會變左amazon 買書果啲廣告同封user menu個底有行廣告,果啲lockscreen通常都係其他啲封面所以都幾靚同埋會keep住轉,同埋非廣告版其實得幾個default lock screen 無得自己set。。
Kobo 香港宜家做緊幾錢
見豐澤賣緊差唔多1700送150買書

諗緊paperwhite定kobo liber好
統一代理價來
送150,只限香港區嘅帳號用,平時又唔夠
台灣區咁多優惠折扣
兩個月前上hkprice.com搵咗間最平嘅水貨入手左
開心使用中
edit azw3 file:
open metadata.opf

<dc:language>zh</dc:language> 改為
<dc:language>zh-tw</dc:language>

<meta name="primary-writing-mode" content="horizontal-rl"/> 改為
<meta name="primary-writing-mode" content="vertical-rl"/>
哈利波波電子書版權全部喺J. K. Rowling手, 係自己個網賣
幾時 KOBO 先再有 75 折…?
最近壞左部kobo glo hd, 諗緊forma 但係聽到咩個背光用PWM會傷眼 同埋話有光班(好似話有一道比較暗既線)問題? 有無師兄有forma 有冇咩使用感想?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞