[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
要amazon買既書先有
本身用緊kindle paperwhite
依家想換Oasis
覺得有實體鍵好用好多
但係部paperwhite 用左一年only
第幾代? 想收
paperwhite 4 咋
最少GB
paperwhite 4 係最新啦喎,想放幾錢?
Unlink 返 日本樂天account 之後回復正常
睇ipad傷眼喎,睇得耐會眼好乾
iPad同kindle都有

iPad好傷眼,睇到對眼唔舒服,而kindle睇落真係同紙質書差唔多,尤其是夜晚睇,iPad光到盲眼咁濟...
插條線入file落kindle好快啫,用email send to kindle就更方便,仲方便過airdrop(本身唔係長開藍芽)
有無人試過係灣電個到買過oasis 呀
即係如果想睇中文書都係買 kobo好D?
用咩down漫畫落forma? 定係要買?
iPad可以較暗啲, 不過一定係電子閲讀器最唔傷眼
有較暗呀,開埋night shift同dark mode,但夜晚睇都係覺得啲光好刺眼,好似要”in your face”咁
降低埋白點值可能好少少
下次應該改返個 topic 做 【想買Kindle / eink reader 討論區】先啱。
今日啱啱入咗手
amazon chat個人唔肯幫我整走廣告, 要我比20蚊
我上年black friday係德馬買Oasis 廣告版,但開機發現冇,之後問cs 點開返廣告,佢要我問德馬先得,最得冇理到了,話晒有廣告個lock screen 唔會咁dry

btw 我有部paper white 3 4 gb 放咗係到做電子垃圾,有冇人想要, 如果來我屋企樓下free 到得tim , 其餘地方再算
廣告會阻到我home screen一忽
同埋唔知點解係殘體字
用開e reader大家有無留意Remarkable 2最近新出,好想買但而家買都要10月先送貨
remarkable 個價咁貴,而且第一代好似評價麻麻…?
你係日森買問美森?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞