[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
你點樣轉?
dl左用adobe開完再用calibre開轉mobi
試下用 Calibre dedrm 後直接出 Mobi,
亂碼應該係你未解個 DRM protect。
我入左adobe個epub落去calibre之後就直接convert to mobi啦
佢唔係亂碼係頁數亂晒
本身直排書轉完變左橫排,唔知關唔關事
哦,排版就另一樣野,我睇錯左以為你係亂碼。
Calibre 要出直排我係未成功過,幫你唔到。
搭單問下,點kobo轉落calibre個epub唔可以直過kindle
唔係好確定你問乜,不過一般使用方法係裝好 Calibre 個 dedrm plugin 後,用佢個 OBOK function 去直接將 KOBO Desktop 入面既書 import 去 Calibre,之後直接 convert 做 Mobi。
想問下69折係咪好少有
未有kobo諗住等多幾個月有特價再買機
但有d書幾想買支持下作者
唔知依家買定等下先
69 折唔係最平既紀錄,不過近一年 KOBO 少左好多時間做特價。
就算有,平均都係 75-85 折,所以而家都算係值得入手。
Import 落calibre仲係真排,一變mobi就亂晒format唔知點搞
間唔中weekend有7折,上年週年好似6折,再上好55折,Kobo做起左,加上今年eBook生意應該好左,想買就買啦
大家kobo買左咩書
上次買左批都未睇哂
買左d日台書 eg村上套書、蜜蜂與遠雷

英譯個d唔買住想迫自己睇英文原版
係kobo買書入落kindle睇
同直接買kobo部機有咩分別
邊個睇得舒服啲
無用過kobo
不過kindle有得push漫畫好吸引
尤其仲出緊個d 一更新識自己down落機度
Kobo要自己download再入

同埋多case簡

鐘意有制嘅話聽講oasis好禁過kobo d機
kobo個69折係靜係書69折定連機都69折???
書,機有其他優惠
兩部都用過6吋版本
我鍾意kindle 多D,因為個反應,顯示清晰度我都覺得kindle 好D

利申 我鍾意橫排多過直排
部paperwhite 4 成日wake唔到, google見唔少人都係咁, 話叉住電就會得, 但我次次都要reboot
係咪無得搞?
同埋我想問下大家買咗部機返黎會唔會貼mon貼
kindle 唔支援epub 呢個格式。要轉返mobi 或者azw3先
唔會,貼咗會反光

貼磨砂清晰度會降低
明白哂,咁唔貼了~
我追post見大家都係比較推薦響台灣kobo買書,咁係咪代表而家買機送個d香港區書卷係冇用
想問下colour ink 既係唔係都及唔上Kindle?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞