[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
想問有無人試過kobo書port入kindle勁亂碼 (入6本, 有4本都係亂碼)
係咪無得解決?
有冇用Calibre 入?
有冇巴打呢排kobo 同Calibre 同步唔到
Calibre揾唔到 係kobo 新買既書
你 sync 左個 KOBO desktop 同 download 左未?

早一輪個 KOBO desktop 成日傻傻地,有 record 但唔download。
有試過
但唔太記得點解決
好似係將佢轉做epub,再轉番azw3 (好懶嘅方法)
如果夠平,初玩而又雜食(各種 format)的話,呢個選擇都還可以既…

不過有信心同個系統長期搏鬥的話,我不如買博閱。
同步左啦
就咁響 KOBO desktop 開到本書嗎?
見到有本書 今晚返去試下
Vol.moe down得好慢又限左
有無其他sources介紹
俾少少錢課金, 每個月就20GB DL
開到呀 但Calibre 入面個obok 揾唔到本書
咁奇怪?咁其他書 obok 見唔見到?
仲用緊2013 年Kindle Paperwhite 2(6th gen)

有無需要換機?新機會晤會正好多?

換Kindle 10,Paperwhite 4定 Oasis 3 好?
舊個d見到
我都仲用緊2013版
快樂使用中
LM睇下有冇ching建議換
Oasis!

我都係ppw2 轉 Oasis, 兩個世界
有實體Button, 金屬機殼, 同埋Resolution 高左好L多
咁就唔太清楚了。

可以試埋 remove 左本書(record 連 download) 去 archive,之後再 move 返去正常位置?
想問下你覺得oasis舊電倒唔倒水?
倒...

我每日睇兩個鐘倒... 去左大概30%... 不過我慣左日日差,所以都ok... 或者我校得光掛...
買咗 Kindle Oasis,一星期前收咗貨。
邊到買?Amazon ?
thanks ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞