[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
睇唔睇公仔,需唔需要直讀 epub ?

無既唔使換,有但需求唔大都建議唔好換。

新機主要都係提升圖像畫面,字既提升有限。

要睇 epub 直頭要過檔 KOBO 或者 博閱。
我用kindle,喺amazon買英文書真係好方便,中文書就喺kobo買完de-drm同轉格式,入落kindle睇

kindle成個生態系統同埋閱讀器似乎都好過kobo,所以如果你中英文書都睇,又唔嫌轉格式麻煩的話,我覺得kindle會優勝過kobo
求救, 呢2日新入手左部kindle paper white 10th gen
但d字體顏色有d唔均衡, 同一隻英文字可以有d字母深色,有d淺色咁
睇直行中文書仲明顯
想問係咪機問題?
見reddit都有d人咁樣反映, 定kindle不嬲係咁?
真係攪掂, 多謝晒
想請教大家,有何好既 metadata editor 可以推介?
唔考慮 Sigil 同 Calibre
你地kindle paperwhite d字會唔會深淺不一?
我都係用緊paperwhite 2
但想直接係機入面簡轉繁
但pw2既firmware太舊冇得加呢個功能

係咪只有換機既選擇
試左用refresh轉頁都係咁
其實我今日都拎左去換 要等一等先有貨
我係驚會唔會係我太吹毛求疵
但試完本中文書真係搞唔掂
ching無呢個問題?
我想問 我去Amazon買繁體中文書 會顯示This title is not currently available for purchase
唔比我買本書 咁我要點做先得?

oasis 3 USD 249.99
想問如果想買kindle paperwhite,上amazon定係去邊度有得賣唔識
如果價錢差幾十想香港買
同埋日版美版kindle 有咩分別
香港 豐澤 同 友和 有貨,你可以格下價先。
見到友和,日美版都係855,豐澤有eshop?
伸手到㩒個制都唔肯
見到了,89x ,未update 姐
我想問點樣係Amazon買書?
我次次㩒入去啲繁體中文書個page度都顯示This title is not currently available for purchase
有冇Ching可以教下我
有冇LINK
我無事
我估應該係我之前set嘅國家事
Ching你係set邊個國家架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞