[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
如果你冇籍口買大MON 機, 試下用6 吋睇海賊王
睇完就有
又或者係完全放棄 eink,用部 pad 睇漫畫算數。
一部中檔 7" 機既價錢,分分鐘夠你買部 6" eink 加部屌米 pad。
我都係差唔多情況
不過轉下佢啲email server setting搞搞下又得
神神化化
或者用telegram bot send file過kindle都好快
我個流程係kobo買完中文書 入calibre轉file 再直接send email去kindle
如果流程差唔多 一個app搞掂晒我覺得係幾方便 都值得花時間研究既
特登走轉尖咀誠品諗住試下kobo機 點知連影都唔見

定係得銅鑼灣個間先有
上個月好似仲見到有喎?
可能咁啱賣晒?
唔知呢不過連賣呢類野既小店都唔覺有

去埋樂道間swindon 都無display , give up
九龍灣豐澤有kobo demo,其實分店就唔知
如果要試 KOBO device 就幫你唔到,
只係想試 e-ink ,有個印象的話可以過深水埗睇。
有喎,之前喺三樓收銀隔籬
竟然 行過收銀幾次完全唔覺有係度 定係佢唔想賣呢d 野搞到少生意先咁唔顯眼
嗰個位仲叫唔顯眼?直頭阻住個地球轉咁滯…

定係太多細路響到睇叮噹,擋住左部野?
可能已經收埋左 真係唔覺有呢d 野係度賣 或者係潛意識收銀唔會賣野
尖咀有demo
圓方豐澤都有demo
太古城誠品都有
收銀旁邊先易出事
我就係睇完部機忍唔住直接比錢

e 家kobo forma開心使用中
離題問吓 咁多位書蟲有冇諗辦法將屋企啲實體書轉做電子書?
Scan + OCR
近年有 d 書本專用 scanner,但我都想知得唔得。

如果你決定就咁 Scan 做 PDF,好大機會你會用到想掉機。
想買whitepaper4 但想問下4gb夠唔夠用? ebook 同pdf都會睇
4G一定夠用,書1本得幾MB,漫畫1本最大都係100MB左右
整過就知diy一本要用好多時間,scan完仲要執個file,邊有咁多時間轉晒成間屋啲實體書...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞