[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
誠品/豐澤指定分店
唔該晒
kobo 9月初周年慶
唔知部野會唔會減價
書就應該會有折,舊年好似6折

btw想問下大家部e reader有冇貼mon貼?呢類機可以去邊度搵人貼
同埋習慣裸奔定加殼
準備買機想了解下大家使用習慣
Paperwhite 4 唔貼mon貼

覺得睇書嘅 梗係用佢最護眼嘅設計 加左塊野始終差啲

最多加殼 攜帶時護mon
裸機使用 同埋不建議入手裡面D書好難入,唔係好鍾意睇書嘅人千祈唔好入會變成垃圾擺屋企🥱🥱🥱
絕對唔加貼。
買case送左張mon貼,痴左一個鐘就撕左反哂光唔好睇
平時屋企用連case都唔裝,好輕身好爽原身機背亦好好揸手
係 不過至今我都唔明點解要自己要買🤔買左一年只用左3-4次
咁不如放左佢,好過阻掟啦。
啲書好難入
上amazon store 1-click buy好方便喎
自己入書仲可以用email send
認同,多方式過Kobo好多
Vol.me 入漫畫仲可以直接推送
vol.me真係一大恩物
啲漫畫又齊全
想問kindle d書點加返封面
唔肯定你d書係咩format
但import入calibre多數format都可以加番封面
係calibre有但係load左入部kindle就無左
睇上網話好似係Amazon個更新問題
詳細同解決方法可以睇返呢度
https://manual.calibre-ebook.com/faq.html#covers-for-books-i-send-to-my-e-ink-kindle-show-up-momentarily-and-then-are-replaced-by-a-generic-cover

希望Amazon快啲整好,成日整都好煩下
想問點樣將書直接由amazon移入部kindle到?
上網睇話將kindle.com既電郵加落去amazon個帳號到
但我amazon帳號又無顯示連接左我部kindle既
巴打少用有無興趣放出黎🤣
雖然無用但係勁唔捨得放😭⋯⋯扮下文青都要嘅
全裸一定係最爽

出街都係放袋先戴套

用個陣又全裸
我都覺得係個手感勁舒服又輕🥱!

就係入書好麻煩,唔識入書係淘寶買左個Amazon Ac睇吓,不過佢D unlimited書好Dry,翻譯小說大陸版翻譯得完全9唔搭8,睇得好辛苦
用kindle 睇vol.me d 漫畫會唔會好疾
其本上用 eink 去睇非文字既野或多或少都會窒,已經唔計系統緩慢既問題。

用 partial refresh mode 會快 d 但有殘影問題,越精細既漫畫死得越快。
我用Oasis, 開心使用中
只係唔夠時間睇
啱 係唔夠時間睇 唔係唔想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞