[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
有無人要readmoo優惠碼?
250-50 & 250-30,就到期
你買之前要睇清楚D
有時得PDF (但我買開個D大多數都有epub)
你睇中文書多一定係kobo
英文書其實有好多free source又新又齊
你睇書only就細機
會睇漫畫就揀大機
利申 用緊kobo forma睇漫畫好正
有無人有買kindle個睇書放題
諗緊其實應該每本買好定每個月任睇好
同埋想問下kindle係咪一定一個ac一個地區?
睇睇下英文書有時想睇日本書
我識分喇
佢有得大細字就係有epub version
整一次姐
Calibre設定>以電子郵件分享書本
有無ching 知日被kobo 係米都會支援繁體字?
定係要自己dl software 轉 ??
kobo就係去左台灣發售,先至有中文系統,一定支援繁體
我都岩岩睇到,support 繁體。
有無留意開啲model
kobo model:N905B 雖2012年機 中古賣到唔值錢
我見佢地話煩嘛。
而家真係有好多簡單方法代替。
咁唔用明無咩所謂。
kindle係一定一個ac一個地區,D書都會跟埋個ac,如果你從美國轉去日本既話,美國ac裡面既書會無晒,當你入番美國ac時,只有透過send to kindle(包括email)既書先會喺amazon個雲端上面可以dl番落來,其他方法入既書就要再入過,kindle就係呢樣野麻煩,所以send to kindle呢個功能好重要,如果唔係你轉ac之前一定要backup documents個folder,如果自己有入過字體,仲要backup埋個fonts
仲有一樣野,send to kindle 只支援mobi7呢種舊格式,新格式係send唔到,要usb或calibre無線傳送入,而新格式既書先可以有自訂字體選項,舊格式係無
本身support
而家system language都有正體中文
lm
Kobo H2O 同 Kobo Forma 有咩分別
Forma 貴d但好似唔值
Kobo H2O 7寸
Kobo Forma 8寸
除左呢個無其他分別?
咁好似H2O 正d
用左kindle睇書之後太正, 唔想返去睇實體書
點算好, 屋企仲有成堆之前買落既實體書未睇
實體書放響到啦,唔好再買啦。香港唔適合收藏實體書。
等特價一次過補返晒電子版。
巴打養開書蟲?

買過啦,冇計
清邊度買Kobo
好似度度都好貴
見特價諗住買左先, 但返工太忙冇時間睇, 越堆越多
塞爆左幾個櫃啦, 加加埋埋可能有成千本
成千,巴打屋企一定好大
好細咋, 霸埋廳既櫃嚟擺書俾屋企人話左好耐
仲有好多入唔落櫃要用紙皮箱入細個既童年回憶書因為冇位擺迫住捐左或者賣左
所以先買kindle諗住試下轉睇電子書, 唔洗咁辛苦搵位擺
但係kindle冇中文書...所以宜家中文書都係繼續買緊實體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞