[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
想問下係kobo 台灣store揀完書但係俾錢個時自動轉返去香港 其實係唔係要用台灣vpn 先得
請參考 #725
應該唔使,個地址轉去台灣就得
另外想問個ac 有冇分係台灣定香港ac
見之前d post 講台灣同香港買d書係唔可以互通
比較d咩先?
好難咁樣比而且kindle咁多model,你要兩部野比都要揀清楚邊兩部先
是不可以互通的。我就用台灣,因為便宜很多,而且以前常常打折。
我只在鴨記買過一次,其他都是淘的。
出街的話,我部oasis通常裸機放背包手提電腦果格算
啱啱買咗kobo送咗$225書劵,淨係可以用係hk store 如果我遲啲轉去tw store啲書係咪會唔見咗?
你抽左個 epub 檔出黎,你轉乜野 account 佢都阻你唔到啦。
有冇人有興趣買KOBO $225香港STORE書劵
我200蚊放俾你
我見網上話kobo要用kepub,有冇咩分別架?
照其他資料講,Kepub 就係 KOBO 專用既 epub ,如果你打算用死 KOBO 可以直接由 calibre 做轉換。

如果想統一就直接出 epub 吧。又或者兩個都出晒。出 epub 因為唔使 convert,只要 save to disk 就可以,完全唔阻時間(漫畫就耐少少,一本差十秒左右)。
我用同一個acc改地址可以直接買香港/台灣嘅書
部機都可以show晒兩個地區買嘅書
【教學】係CALIBRE用Google Mail形式無綫傳送eBook到KINDLE
https://lihkg.com/thread/2187681/page/1
香港買既書券只限係hk store用
而且唔係本本都用得
巴打意思係響HK store買咗本書,之後用calibre抽個epub檔出黎再放返入部機道?
咁好!?但我見前面又話是但一區既書會冇咗ge?
既然上面有巴打講話可以 multi region co-exist 既咁呢個當然係最佳方法。

如果唔得,你就當係響街執到個無 protect epub,點玩都得。
DeDRM 呢樣野之後先有得玩,特別係如果考慮 cross platform 問題的話。
係咪講緊兩個唔同acc?
如果分開兩個acc買香港/台灣store嘅書,
好似係會唔見咗
kobo可唔可以同一個ac轉台灣香港地區買書
可以
將地址轉成台灣地址就得
thx 等拎h2o
買個陣要轉store?
Hallo 請問大家係咪傾向用電子書睇非工具書多?定會所有書都用電子書睇成日凝住睇工具書唔可以自由jot notes好痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞