[選擇困難症]買唔買Kindle好(8)暨交流區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
我有部2019 Oasis 32G LTE,international version (July 2019買) 想放,少用,有意TG

https://t.me/omg2019
Kindle 黑底白字
有冇人用緊

同白底黑字邊個正啲
連登dark mode好用d定係light mode?
幻愛會唔會有電子書買,想幫襯
請問Kindle 同kobo 用唔用到公共圖書館 overdrive?
Kindle 睇要 convert
用咗咁耐,你覺得要放大嘅頻率高唔高?會唔會覺得好麻煩?

有啲想買oasis,15 16緊
Thanks
要視乎你漫畫的圖源和你瞳力而定
建議你去深水步福榮商場地下(電子特賣城旁邊)有間專賣電子書鋪頭,有齊6,7,7.8,10 吋各品牌電子書放出黎可以試
請問咁多位巴打對remarkable 2 有咩感覺?
新手想用黎睇書 journal article 同埋edit pdf 從未用過paper tablet 想知大家睇左佢個介紹覺得點

link: https://remarkable.com
kindle系列灣仔電腦城有demo
有冇試過txt 經完calibre 入kindle會出拼音書名?

setting都跟左個圖, 點都係出拼音, 想放棄鳥
kobo可唔可以入到readmoo或者google play啲書落去?貪平買咗kobo但未到手,但我想買嗰本書喺佢個平台係河蟹版,readmoo同google play就正常版。
Google play 得,Readmoo 唔得
原來kobo 會有河蟹咁on9我都買左kobo

唔識分邊d 有俾人改過
唔關Kobo事,係Google Play 啲書嘅DRM可破解,可抄去任何reader睇,而Readmoo係破解唔倒。

除咗Google Play,Kobo同Kindle嘅書都可破解
我意思係個巴打話kobo d書會好似大陸書咁和諧版 改咁d 內容 咁咪唔知作者本身想講d 乜
點解電子書會未到手?唔係即時 download 既咩?

另外本書係大陸版?未聽過 Kobo 有審查喎…方唔方便講下係乜野書黎?
放棄左好耐…
我都有呢個問題 fix唔到
唔用 kindle 既話,方法係唔 convert, dedrm 之後直接 save to disk,咁樣可以出到中文名既 folder 同 epub file。

kindle 就暫時無解啦。
me oasis
Kobo 台灣負責營運,唔會censor啦
我買左台灣個部mooink
上網買,未送到嚟
本書係香港簡史,之前有巴打講過要睇返佢個ISBN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞