Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
check 完應該係clouds and fog toggler 有問題,有無其他mod 可以代替
有無人有玩 transport fever
想知玩落同 c:s 差幾多
完全唔係同一樣野
如果你想玩交通野 , 特別係火車 , 我建議你玩OpenTTD好過
仲要Open Source的
差好遠啦
transport fever 係專門玩交通嘅
連火車信號燈都要自己擺
zoning 如果唔用mod 係做唔到
不過佢嘅zoning 我用緊嘅都係加多一個市同加資源
自己幾鐘意整呢D野
https://docdro.id/2cKsVDw
openTTD 個畫面差好遠喎
我玩 cities skylines 玩玩下都係中意整交通多過造景
可能 transport fever 會喎我玩多啲
咁你要畫面就得TF/TF2
但我自己覺得TF2管理路線好煩 , 連出車都要搞一輪
另外就地圖太細城市太少

TF2 會近D cities skylines 既交通 , 但交通流量唔會有cities skylines咁多
OpenTTD 基本上冇交通 , 純玩運輸網絡 , 最正係可以入Server玩多人

兩隻都係運輸公司game
所以唔好預期兩隻game會玩到TM: PE類既道路規劃
Ps4免費
明明我畫咗地
點咗它係係林業専精
起咗主樓但係想起其他建築就話唔係工業區
想問下rico問題我enable左間屋再save埋
出返去係下面個function bar到係搵得返佢
但係我用mouse指住先見到,無任何圖示應該點搞

同埋用search it個mod係搵到之前sub嘅mod
但係其他地方又搵唔到
係未正常
TF2 sandbox mode可以自己加城同改城市size

TF2 個 transportation system 細緻度高啲 可以customise 啲車站 造景都好過cities skylines 但就得交通玩囉
大家部機幾多RAM? 係咪要32GB先唔Lag?
最好 16gb 唔係好夠
重要性:CPU performance > ram > GPU
有無mod可以畫兩條對稱的公路
好耐冇玩岩岩入返GAME彈error
(之前都會彈但係都會玩到,而家係玩唔到)
出左句咁既野
Field '.PathUnit.m_vehicleTypes' not found. [System.MissingFieldException]

Details:
No details
係咪係內容管理搵返上面個PathUnit.m_vehicleTypes DEL走佢就得?
PS:係Sunset Harbor個更新之後就開唔到
有asset 撞左?
update 完之後好多問題
parallel toad tool mod
請問有咩DLC必定要買,有咩又係伏唔好買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞