Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=vSFz2in2t5I
Very well explained ways to plan the development of a city.
目前換曬啲地鐵站做新嗰隻 希望好啲
Btw 原來個save已經玩左一年有多
唔係
有好多款路
就係唔夠本身個mod多

之前係度見到有人po 個畫線 mod 好J到傻撚左
淨係畫個迴旋處都夠我玩一日
有冇呢個map既link
咁樣交叉實塞啦
睇住屯公塞爆成個大西北返唔到工就唔知點解好爽

有冇呢個map既link
地圖係呢個

另外想問有冇人知呢個港豬澳大橋點用?搵黎搵去都好似起唔到

咪大大隻字Electricity囉
通常呢D都唔係一條橋黎, 佢係一個俾你起完條橋之後放係上面既裝飾黎
汀九橋元朗方向應該唔會連到去屯公市區方向
I also try to make it as real as possible..including 土地發展(like location of school, public services), transport line, highway roads and even way-direction of roads and see how it goes~~
個mod真係好正

btw 你啲劃線係隨心定參考一個地方嘅標準嚟畫迴旋處右下係新式迴旋處嘅劃線 但左上又唔係跟香港嘅劃法
你個客運量似乎用火車會好啲
其實呢個迴旋處假嘅
我一開始係參考香港嘅螺旋處既 畫畫下先發現除咗上面嗰兩個係入螺旋處之外 其他全部都係出
另外上面嗰兩個車流量太大 所以跟咗觀塘開源道個迴旋處整盞紅綠燈俾佢 最後就整到而家咁四不像

呢隻就真係一個螺旋處 不過話是話佢有啲路自帶班馬線有冇得整走佢
另一個站唔夠位起火車站
同埋盡量唔想用火車喺區內連接用 覺得火車好麻煩
轉highway
or 去workshop搵asphalt,可以遮左啲斑馬線

起左個中間有湖既公園
記得加番啲細碼頭 成個feel超正
加左一個呀

今日突然間想整個渡輪碼頭
成日工業區都有not enough buyer同商業區有not enough goods to sell
係咪交通做得唔夠好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞