Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
ps4 5月送深隻就係依隻?
Ps4 冇得裝Mod 應該可玩性會差D?
不過免費
好似係
玩dlc都唔錯
有冇人知點解我運唔到原料去獨特工廠
明明條條路都通曬
一遠小小就話冇足夠買家 送都唔送過去獨特工廠
人口而家26萬

Parklife可唔可以熄左綠色Area個框框先起野, 好難睇
G持
感覺個規劃好企理,好有心機
個地圖本身有個湖 想填左佢可以點做?
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=502750307

Del水源 , 然後地型工具應該夠做
Feeling adventurous 嘅話可以唔 del water source,試下將佢變條河
可唔可以吸乾佢
Vanilla 本身淨係預你吸水浸水,起吸水站會好煩,del 咗個 water source 最直接
[edit] 唔記得講要係透過調低成個地圖水位
真係唔係好明個工業dlc玩法
係咪開採>加工>特別工廠>之後商業區
唔使普通工業區
我商業區就話無貨賣工業區就話無賣家
都唔知點解
仲有點可以升到地價
就咁跟佢升級有咩可以起就起咩,通常第一級係原材料,之後升級會慢慢加啲二級工業咁
每級佢會話你知要幾多成品出產同幾多人返工,夠就升級,去到第三級開始(好似係)會有獨特工業,可能會同其他類型工業嘅成品一齊生產新嘅成品

普通工業區以我理解可以供應原材料俾工業區,起唔起都無所謂
商業區有無貨賣應該係睇你條路有無塞,有無阻住貨車運貨

地價問題,愈近岸邊會愈高,人口密度高又好似高啲
不過起到7-8萬人左右可以解鎖獨特建築,有個伊甸園會將升幅地圖嘅地價double up,佢會教你應該起啲咩先解鎖到伊甸園

請其他高手補充
想玩但唔知部Laptop玩唔玩到, 玩到會唔會好勉強好燒機?
CPU i7-9750H
Display 2070max-Q
16GB ram
DLC好貴 諗緊入唔入好
9900K 5G 32GM RAM 2080TI夠唔夠玩 2K 144
海邊黃色沙地點樣可以變做綠草地?

要大執了
開始塞爆了
變人仔落地圖行有冇得坐車
又唔會 勉強 嘅
利申
i7-7700HQ
12GB ram
太多人口就LAG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞