Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
唔洗
視乎想玩咩
同現實個金鐘一樣
Intersection Marking Tool 1.0 https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2140418403
Introducing Cities: Skylines multiplayer
Experience turn-based multiplayer and connect with many city building games enthusiasts https://citieshare.com/
單向紅隧
改左東隧“先出後入”先啦
你依家係“入、出、入”,改做“出、入、入”
塞到咁點搞

單向紅隧
改左西隧“先出後入”先啦
你依家係“入、出、入”,改做“出、入、入”
神mod
唔洗再自己畫
塞入紅隧方式同現實一樣
不了, 咁神隨時炒Save
原來個save已經有半年
香港仔隧道得單方向嘅
你西隧出口位幾條線匯聚埋一齊同一條線
出入口大家要分開返架
起得好靚
你整四線雙程來回咪得囉
Workshop有一個係四線狹窄版本
闊度同遊戲本身自帶嘅雙線雙程一樣
新手想問點解工業區一直話唔夠人手但係自己個城嘅人係一直加緊
1. 無接駁公共交通 好難返工
2. 未興辦教育 高學歷職位搵唔到人做

你可以撳city info [i] 睇就業人口
50000人口
得2萬幾人就業
但係有成2萬5個職位空缺
16%失業率
係咪代表交通問題
有無起學校?
有 好多
不過問題已經解決左
真係交通問題 巴士同地鐵唔夠做
啲人會坐幾日車去返公,勁過港豬
進擊的cims 冇交通情況,大步行行足幾日返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞