Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
點樣將軌道電梯擺喺市中心又唔會塞死交通
我將個電梯放到鬼死咁遠了事,但係而家擺電梯個位開始發展,應該會塞塞塞
利申交通長期>80%
唔該,終於解決到塞火車嘅問題

我玩香港地圖但整到成個美國咁
成個過山車咁款喎

拖左咁耐終於開始起
為左令到啲火車唔塞,啲轉線位整到成個蜘蛛網咁
開新map又bug左,成個場都無飛機搞乜
thx巴打

我原來已經subscribe 左rico
但唔知係咁用
終於起到港式屋苑
係咪需求未夠
我一開始就將對外高速block私家車
逼移民用飛機入城
咁樣都無飛機,應該係bug左
你地玩香港地圖係用邊個?
連埋一大舊深圳嗰個map
我都打算將工業農業擺深圳
但諗緊比唔比馬路直接連接
或者用深圳河分隔做幾個關口
貨運靠火車同西部通道
人靠西九膠鐵同福田加羅湖地鐵連接
打機都要靠深圳
我down咗部份輕工業assets同蘇聯舊式大廈
用rico改咗做工業大廈
熄埋pollution擺咗喺市區
你港島會唔會起電車?
咁細塊地同時電車加港島線好似唔夠客
我搵唔到似叮叮嘅assets
同埋我一棟寫字樓至少四百員工,ifc 二千
唔會無客
仆佢個街唔知有咩mod更新咗
舊building theme setting全部無晒
之前我特登無clone舊樓level 3以上,變相bar咗佢個level(唔想舊樓係level 5),加埋building theme限制咗只比舊樓spawn,一直都相安無事,就算升級都只係spawn舊樓
今日一入game係咁聽到升級聲,一開始都冇為意,到天光嗰陣發現成個深水埗都係vanilla 屋
好彩無自動save垃圾驚

First Person View好正
國際機場下面嗰地鐵站完全無人搭係咩事
拆左再起都係咁
成班寧願等的士
上年為左玩佢特登買過部atx機
我幾乎發展完東涌加鴨脷洲加少量馬鞍山
改完有6萬人口
應該計返比例差唔多掛
想問下prop /building size 放大縮細係用咩mod
同埋點用?
有無好我咁懶,求其起D路/天穚出來然後用move it tool 拉番啱位?
用咗dynamic resolution 後近鏡視點會好低fps,換張3080對隻game嘅效能有無幫助?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞