Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
呢一次還原度真係極高, 實在太神
諗起某D人之前吹捧景三果條片真係火都黎
景三個個只係宿細版既香港
第一次同人分享自己起既city 獻醜啦
用咗差唔多成年起望住佢真係好似望住自己個仔

成個城市

RiverSide TownCenter

位於市中心既Theme Park

Harbour View

CoastTown Center

我屋企嗰泳池同風景

話說有咩方法可以令佢清晰啲 已經將所有setting校到最高 但係都仲係覺得好核突
唔知邊次更新之後就入唔到 game...
有咩方法知道邊個 mod 出左問題?
唔該巴打大約14-16萬上上落落
有無日景睇下
聽日影
巴打你要嘅日景

主城

北城

自己整嘅intersection

Harbour TownCenter

沿着座山起嘅休閒小城

響沙灘上面嘅海濱amusement park

位於市中心嘅公園旁邊有教堂同埋叮叮連接

仲有自己嘅新嘗試 就係試吓起一個沉咗落地底嘅叮叮
當初第一次整嘅時候花咗好多時間設計同起
好彩最後都運作暢順而且望落去個樣都幾靚仔

巴打你都分享吓
高空圖好正
另外我都想整沉落去嘅路,但係唔識點處理兩邊斜坡,求教學

之前玩落歐式風格城市,不過upgarde完玩唔返
而家砌緊個日式風格城市,但無前面嘅巴打咁靚
首先喺兩旁起道路
中間嘅平地起tram
再用move it將tram下降至自己鐘意嘅高度
想整齊啲可以用quay 懶既唔整都可以 好似我咁一邊quay一邊岩石
記住一定要用行人路連接tram
有冇用Dynamic Resolution?
用咗可以開300% Resolution去影相 , 會少D鋸齒
會唔會令到部機好lag
我都淨係用緊mac pro
唔好長開 , 影完即刻較返100%或更低 , 應該冇事既
你用咗咩mod啲色咁靚咁清?我有用唔知乜candy mod,校極都唔靚,開反鋸齒都係好多鋸齒
好啊下次試吓
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=670806933&searchtext=
我用嘅係個地圖本身個theme
我都覺得個顏色好正好舒服
我得個ps4免費版,啲屋好柒
除咗歐洲theme其他都會整到畫面好多霧霾,歐洲theme清d 但d樓嘅陰影好重,,陣間試下你個mod
有心玩不如買pc版,想像唔到用手制點玩同埋冇mod用,廢棄建築要人手拆,無mod用不敢想像
但係嗰個theme有個麻煩之處就係似乎淨係可以配搭佢自己嘅地圖 即係上面條link嘅地圖colossal hillside
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞