Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
以前唔得 記得年幾前改左可以
樹可以隔音
用Map editor整map發現連VRAM都爆埋
左上右落 就麻煩到仆街
同埋用公園 公共設施 學校升級d樓
但切記唔可以心急,要用3陪速慢慢等

請教下 如果工人不足係唔係關運輸事架???
同埋有冇中轉站既概念架??? 定條運輸路線唔洗理佢長定遠但一定要連接到就得?
有可能,比架巴士等市民容易d返工。
但睇圖,個距離咁近,應該唔夠屋比人住。
唔明你中轉站既意思。你可以放個火車站純粹for外來人入。
再者你可以download 個迴旋處mod
你得一條路入,到時交通一定塞到仆街
人地玩到好似砌lego咁
點解啲人話學店又賺,玩工業又賺
但係我就瞓住蝕錢
中轉站既意思係轉車站 sorry打錯字 因為我唔知1條路線太長得唔得 我雖然整左幾條線但見到個巴士站好多人企左係度 唔解決唔知有無問題
1條線太長好易有幾個站完全上唔到車
e.g. 住宅—>工業,住宅最尾幾個站有機會上唔到,因為9成人都係去工業區唔會中途落車

如果路程長最好用地鐵/火車
再用短途巴士做接駁(類似香港嘅M線巴士)
轉車站裝mod就有,可以避免太多巴士停站搞到塞車
鐵膠城市

想問下有冇人試過起地鐵,地面會陷左落去
路軌會露出地面
呢排有冇裝過交通mod,刪過mod/assest?
冇裝新mod
但懷疑update左有野撞,但唔知係邊個撞

我唔記得地鐵路軌係裝mod先可以起係地面上定本身就得?
本身要裝mod,之後sunset harbour出咗地面版
係咩mod?
已經唔知裝左咩mod
Metro Overhaul Mod
想問下地鐵係唔係要裝mod先可以起係地底到?同埋行車天橋係唔係都要裝mod
唔洗,
game 內建地鐵已係可以起地底、地底、架空
所有跟game 道路有地面同天橋版
呢排睇youtube睇到有個鬼佬座城叫aurelia
起到超靚搞到好想玩返
之後睇到自己座城柒下柒下咁就好想放棄
呢個youtuber啲路真係世界級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞