Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
兩個碼頭起埋一齊的話
船AI係咪只會用較近船Path果一個而另一個唔用?
Users\xxxx\AppData\Local\Colossal Order\Cities_Skylines\Saves
拎返個save去upload , google drive / dropdox 之類

或者in game content manager , 可以將save upload上workshop
叫CSUR 不過風格係中國風
新手建議玩首都高先 比較易用
睇過csur 好q麻煩
依加用緊Real hwy ramp 但有啲位都係做唔到
廢棄咗嘅建築係咪會自動重建

執咗少少 , 暫時人口上到9萬4
左上有路入應該解決唔少問題
Roundabout要記得取消紅綠燈
垃圾車唔出車 成個城都係垃圾 可以點搞?路冇塞 mod 關晒都係咁
因為間垃圾廠爆哂,無容量再去收垃圾?
想問下有無highway 嘅橋係靚?
vanilla 條橋好樣衰,仲柒過sim city 4

另外想玩日系火車,係咪konfox比較好
thx
首都高
講得唔清楚係過海大橋
首都高有subscribe 但未用
今朝開game 一入game 又freeze,熄咗MOM之後又開得返
想問下有無人MOM有問題
MOM冇事wor 你無咪用緊舊version
有冇靚嘅機場mod
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=913830059

可以睇埋呢個作者其他作品
有中型同小型
不過全部得個擺字 唔會有飛機升降
建議喺附近搭配functional嘅機場
有,入到map就freeze, 但有時就正常,比例大概開10次,先得1or 2次正常⋯⋯

用loading screen mod check, 又搵唔到有mod 撞。
玩唔玩到好似靠彩數咁
上星期好過一排,呢幾日又差返,有時頭半個鐘淨係load game quit game
試下del晒d metro station 同埋depot 再連一次?
我上次bug左咁樣重建又冇事了
搞到好想開新Save

但又唔捨得舊save
應該唔關個save事
我試過開新save 都係咁
你意思係MOM佢要求sub埋嘅metro station
唔搵返都唔知原來舊嘅metro station 用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞