Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
81格mod
係咪裝左垃圾車既資產
用AVO禁左原生既垃圾車?
開返就會出車
我係因為呢個問題
訂左既車代替唔到垃圾場既垃圾車
update完個工業DLC好似有啲問題
玩農業區,upgrade 做大型田完全無車出

然後起過條公路,啲車有出無入
正常,佢好似係上車收一個固定金額,去幾遠都係咁平

好似得地鐵打爆先有可能賺
有無人到而家仲有freeze嘅問題
下下入game 都freeze 要玩返舊save 真係玩到無癮
整落其實平地比實際多好多
如果用完全真實既高度圖玩香港,係冇咩地方可以起到路
點freeze法
一入game 就郁唔到,偶爾會玩玩下完全無反應
出咩error
就係無彈error,淨係咩都郁唔到
要強制close 先走到

btw 我無買sunset harbor 唔知關唔關事
炒mod,Unsub⼀個mod嚟開game續個試

unsub>開game>freeze>sub番嗰mod>unsub另一個mod...loop到開到為止

資產嗰啲唔洗試,嗰啲有問題會係load save先出error
有冇用transport line manager
有的話試下關咗佢
呢個無用
用mod compatibility checker 搵到MOM同network extension 2 not compatible
但係明明佢話最新update 係for sunset harbour,我unsub 完再sub 返都係一時時得
csl map view + 小畫家
兩個我都用梗 開舊save都冇事
可能你要check其他

參考紅隧

個城由六萬一下死到得三萬人
想問下工業區係咪玩到咁上下就要搬
個網絡成個迷宮咁 , 好難唔塞喎
城外要去左上角/左下個區都要經過幾個區 , 仲要得一條路 , 一塞就塞死其他區
左上同左下應該加返個公路出口

中間我覺得唔係太需要高速公路 , 用返個roundabout就夠做

btw 可唔可以send個save我玩下? 我好鐘意解交通難題
求入嚟支持一下黃色音樂圈

我同一位挪威朋友寫咗首歌送比咁多位同路人
https://lih.kg/fnKgJS
條巴士線做到流水線咁就希機會賺
唔係蝕硬
巴打啲highway係用咩?我見唔似係隻game本身嗰陣
一直都想幫啲highway加緩衝區 但係又好難做到好真
Down 架雙層巴士搞掂
點放上黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞