Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
可以起多D繞道/隧道 公路入新市鎮先駁迴旋處
高速公路你當係主要連接唔同既工業中心再去城外既高速
去減少最大既污染 你當佢係火炭上水咁既定位就ok
記得係用單獨既水源同排水 唔好同商業同居民既一齊
工業 — 商業 — 居民
呢個位先再用一個超大單圓向去分流落唔同既6綫路
同記得係關曬主馬路d紅綠燈同等佢多數统轉右或左
記得6線再接商業區就用曬4線
只有低密度住宅先可以用相向線
D路記得唔好太直 應該有d curve
唔係你太多十字路口又係準備要起迴旋處
分好曬你想要既區同唔好比個地價降
之後就不停比地去起相關資源既專業工業
搞掂呢d咁你個市就開始唔洗點理錢或者水源有毒既問題
同稅率你定左係13就唔好再轉
人數就會+100以上咁升
Thx
想問下唔想花咁多錢玩呢隻Game 唔知岩唔岩玩
入門係咪買主體+天黑就夠玩
我都成日係咁,起太大可能
起得幾靚
屌, down左日本屋, 變晒高收入...
變返柒樣
sunset harbour仲未有discount
工廠區賺錢定喺寫字樓賺錢?
努力緊紫色線海邊中低密度新區

巴打個城幾多人
開左simcity population mod 實際in game得78k
起得好靚
多謝 唔算特別靚 純粹中意貼近真實風格
我成日畫格仔畫到唔直好煩
趁特價入左city skyline, 除左mass transit 之外仲有咩功能上既dlc 係會完美d 隻game
industrial, campus 經營工廠、學店,發大財
SIMCITY 5 太多bugs ,CS 就有流動人數/車輛嘅天花板,所以你個城越大就越少塞車。巴士地鐵又係唔會車車爆。反而SIMCITY 4 好似仲爽皮。
同意,同埋多核心無乜效,主要睇CPU 頻率。
sc4 計埋大map可以玩sim country
但係D路無得畫咁開心,同埋無得自己畫路線
但係有好多asset仲要起到好大都唔lag
然後仲有係佢睇traffic會個panel,睇到D經呢條路既人,由邊去邊skyline就得current traffic,D人轉車果D完全睇唔到。
屌 我部機load個20k人口save都要load十幾分鐘

但唔down mod剩係base game又好無聊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞