Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike

我係起晒所有公路先起樓
奧海城嗰頭、青馬大橋、屯公起咗幾日
最尾都係好核突
個名牌collection 真係好襯香港

忽視個草地texture之前轉map theme唔記得油返上咗
原來遠睇部YEAH!都幾靚
好靚
有無當用mod list,我抄左game,要unsub再開裝過都唔知咩mod抄左我啲飛機
部玻璃梯巴士
成個城市都無飛機扔隕石炸撚左佢算
巴打有無其他足球場assets,硬係差咁啲
講起市區重建

見呢度個個都係玩重建香港 / RICO plop咁,即係一起就要起咗成個香港/大都市出嚟

冇錯係幾靚,但係有冇人鍾意玩返Cities Skylines嘅模擬城市功能?即係Basic organic growth咁起城市,例如淨係靠zoning 由小漁村慢慢起到大城市,期間啲城市建設刻意冇預留空間發展,會出現塞車、社區資源不足 etc,從而不斷向外擴展同需要進行市區重建?

好似得我係咁玩
我反而係想試起uk style嘅城市
即係大部分都係樹林+一啲細town

之前試過起歐式農村仔
見d youtuber 用到爐火純青,我連點用都未知
又想重新開過座城
有冇巴打有地圖建議
最緊要有海有河流
另外想問下有d youtuber起路條路係黑色立青面型好多
而唔係game default既灰色面
果隻係用咩mod
我估你講緊csur
有無人知點解班小人要係馬路等的士
真係人都癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞