Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
400,000人口???
仲有個鐵路圖好靚
玩完,你會覺得simcity係垃圾
最尾幅鐵路點整?
係會咁
好似有mod 可以無限入貨
同門
係自己整定隻game本身有?
自己用 Ai 畫
咁多人多得d公屋asset 唔少

同埋有玩 realistic population & consumption mod,整體密度比無mod 高
呢個mod仲有real time我都想玩
不過驚電腦大爆炸
其實你解鎖伊甸園嘅話
用佢就會冇污染
我用緊 macbook pro 2018 玩緊 20+ 個mod 都未有問題 ^^ 不過load map 就要兩三分鐘

其實呢兩個mod 應該影響不大(我估)
我一個save load 40-50分鐘,喊出嚟
Mac機都玩到四十萬人口咁癲?
可唔可以講下個spec
MacBook Pro (15-inch, 2018)
Processor 2.6GHx Intel Core i7
Memory 16GB 2400 MHz DDR4
Graphics Radeon Pro 560X 4096 MB Intel UHD Graphics 630 1536 MB
我都係得2.0GHz i5
唔怪得巴打可以玩到400000
其實呢d specs 類型嘅嘢我唔多明 lmao 睇下之後可以再容納幾多人

dl 完出到呢個file,唔知點搞
你已經gen咗cslmap

成個folder copy去Windows
開個exe然後load cslmap就完
個exe 係唔使裝落windows?
No
直接開
成功,唔該巴打
截至今日嘅 progress

附送巴士網絡圖(得閒嘅可以睇吓d 路線號碼編排法)
點樣可以set 到巴士路線冧巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞