Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
如果你唔鍾意有霧嘅話
有mod 可以disable clouds and smoke
啱啱睇咗 原來macOS用唔到呢個mod
mac 機有無類似CSL map view 嘅mod 用下
CSL都冇 呢個我自己都想用好耐
理論上可以照用黎gen 地圖
然後係Windows 到開黎睇
不然你地send個cslmap file上黎
我幫你出圖都得
我諗住試吓用屋企其他pc 睇吓開唔開到
exe係map viewer , cslmap係in game gen 冇影響
Mac只係用唔到map viewer
真心要放毒蛇陣係自己座城到咩?
裝好幾個mod,整到個畫面無咁黃,陰影無咁重,反鋸好返d

Dynamic reaolution
Environment color changer
Clear and bright
Daylight classic
Softer shadows

雖然色係靚咗好多,但睇落好假
原來先前個dynamic resolution 未開,開返200% downscale 即刻靚晒,試過500%但得返7fps

宜家連d車仔都好鬼清

好正
最衰mac開唔到
一時衝動del咗舊save
重新起過個都會區

中央車站廣場

啲鋸齒真係好核突
用dynamic resolution mod ,校去200%,熄咗本身個反鋸
佢個夜晚mode做得好正,雖然黑到做唔到野,等天光當唞吓

日出
有冇分別
兩個本身性質唔同
工廠區係比低教育人士就業(除非開policy)並負責製造原料同埋利用入口既原料製造商品比商店區賣
寫字樓就係比高教育人士就業 跟住就係就咁樣賺錢
原來排污機可以整在運河上面,慳返唔少位,不過排污幾一開着果下會氾濫,要用提霸圍住

真係靚好多
不過200%已經食咗70%gpu 重郁得順
開盡300%就食晒gpu
都係影相先開
之前手痕開無限錢起左間幾百塊田既國企大養場
屌!點知佢話我no enough customers
仲諗住開張圖扮共產黨
仲有我想問d人識唔識跨區返學
我可以起幾10間學校係一齊然後用巴士一車車小學雞車入去
出黎獻醜- 五月底開始嘅map
本身地圖係廣東汕尾個地形 不過就嘗試起一個港式城市(華南地形比較夾香港嘅嗰種感覺)

宜家土地仲剩好多,不過人口已達 400,000 人

Overview

海港(近鏡公路為海港隧道入口)

市中心海濱及碼頭

近市中心舊式公屋屋邨(呢個嘗試跟荔景嗰種feel)

山谷中嘅新發展區

距離市中心較遠嘅新公屋屋邨

附送初期開埠嘅相

本市地下鐵路路線圖(跟香港 feel 所以整黨鐵style
起到好靚
我嗰個直頭起身喺岸邊就算數一啲裝飾都冇好核突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞