Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(10) Sunset Harbor 1.13.0-f7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
用 RealTime mod 啦
可以玩埋繁忙時間嘅交通配套
move it delete 大法好
玩左幾日,有幾個問題:
1. 有無正體中文
2. 地下鐵站加路軌,條路軌會上左地面
3. 點起行車天橋
4. 有無得避免大量人口死亡

1. 裝mod
2. 路軌default 係地面, default pagedown key 路面支柱高度降低
3. pageup key 調道路高度
4.裝mod,default 沒有辦法
本身用緊 E3-1230V3 + 16G RAM
但人口上到15萬左右開始lag 同好慢
諗緊砌部新機玩
用 3600 + 32G RAM 好定 3700X + 32G RAM 好
玩到40萬人過嚟say個hi
電腦爆炸未
我都lag到cls
del 錯左個MOD搵唔番
有冇人知多啲道路巴MOD係咩
好彩冇事平時淨係scroll時lag而家開始減人口
部機好廢淨係i5 7400 + 750 Ti + 8GB ram
究竟係點玩到40萬都無爆炸
哪有錢見reddit有人話8GB ram機裝咗loading screen mod用大量assets都順咗唔少已經冇諗住加ram
我工業區啲人都唔搭交通工具既
自從大更新啲地鐵成日壞 今日買完新地直頭沉左60米
都唔知幾時先清得曬
開過個新save
可以上steam search下啲巴士例如香港嗰啲都有,雙層好似都有150單層70
Transport Lines Manager Mod可以改capacity
我玩左好耐啦 邊捨得
試下學上面用Move it 攪攪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞