撈左按揭好耐,你問我答(6)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
想問

之前問過行做七八成要上按保因為擔保人接近六十所以唔批或者唔足30年

如果我做六成 唔上按保 大唔大機會批足30年

唔該
博士
想問
640萬樓
9成按
兩公婆
約67000月入

做9成按機會大嗎,負債清白

謝謝
情況有d似 兩個擔保人, 其中一個係男朋友. 會唔會影響結果架?
近排啲盤 銀行估價低左好多
點樣借9成
南豐新邨42年樓齡,遲多幾年會唔會好難做到按30年
隔離post話中銀估價高左廿萬
有層樓自住緊,想買多層,我想問按樓定借錢買邊個低息d? 同埋租金計唔計落借錢月入果到從而可以再借多少少
原來樓價過左833萬用新PLAN 8成按保係2.82%...重以為一樣添
最後揀左大貓
博士,各位高人
有冇人可以幫到我?
博士
有d野想請教你 可唔可以tg我?
https://t.me/pqerr
想問下,如果老公單名有層樓,老婆再買另一層收租,係咪一定做唔到8/9成按揭?
收租最多五成
你睇下依家有冇得轉翻做即供,咁跌價就唔會影響
樓花都可行舊mc plan,400萬9成、600萬8成
不過新樓唔會跌得太誇張嘅,始終少、甚至冇成交紀錄
政府、大公司工可以3個月,其他就唔得
巴打我應該tg答左你了
睇行業同銀行,搵間鬆手啲嘅行做低成數轉按
保費通常會有六折(最多)計翻其實接受到
同埋要考慮有冇人頭做舊樓按揭借款人
睇個人preference啦~比着我係會留舊樓做其他野姐
我應該tg覆左你了
其實依啲只係少數例子,仲要係上年11月未爆肺炎嘅料,依家銀行收緊哂了
我tg應覆左你了
搵2-3間行搞,再對比offer
巴打,想問問
我老豆(已退休) 抽到新居屋,佢自己做左25年按揭,咁他日佢百年歸老的話,我 承繼左遺產,份按揭係要轉名定點玩法呢? 唔該晒!
會賣盤,唔好咁灰
tg me介紹比你,創興can't
係政府工計point就用新人工計
唔係政府工就計3個月平均數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞