撈左按揭好耐,你問我答(6)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
最快嗰間bank,兩個禮拜多d出offer,8成
邊間bank 咁快?
HSBC同渣打都係由交表到出offer頭尾15日,Citi 17日,BOC………,一個月都未出得
最好
唔係 係係你供款比率扣
賣比其他銀行 正路係咁
白事離婚欠債讀書 就得
其他你預無可能
如果岩岩轉左工想申請按揭.銀行會唔會唔批

係工駁工咁轉.月尾quit左.月頭返新工

都係用同一間銀行出糧.咁對入息證明有冇影響
簽完臨約已經可以
Btw咁遲先收樓
洗唔洗上HKMC? 要既最快成交90日前
借500萬依家HSBC BOC有咩plan ?
我想問新樓樓花建期九成按揭,要關鍵日期幾耐之前可以申請按揭?
好炆水,預70k先穩過,9按係45/55,8按先係50/60
申請按揭前還哂就冇問題,記得拎翻張清數收據比銀行做證明
保費睇依度:http://www.hkmc.com.hk/files/product_file/3/796/Premium%20Rate%20Sheet_CHIN.pdf
係!
以前得,但最近接到個case呀姨擔保mc都唔接受,所以問清楚銀行先
居屋通常去翻大行做,rate 2.5% rebate 1%,想多少少回贈可tg我介紹banker比你
睇你個plan提早還款要幾多手續費啦~有多餘錢都可放ML戶口對沖利息或作其他投資
9 按左700幾萬
岩岩收到hsbc (1%)同渣打offer (1.15%)
但hsbc 係用開同出糧戶口
有冇話邊個好d, 定純粹揀高rebate 個間?
另外我聽人講citi 最高1.6% rebate 但我個間律師行citi 話唔得
有冇其他方法?
thanks a lot
rebate依啲野tg講唔岩都冇所謂,問左先算
難~用公司名義要company search、盤數要靚仔、報足稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞