第一天在武漢警局上班

1001 回覆
2465 Like 27 Dislike
屌 冇睇名 留心睇 睇睇吓點解怪怪哋
廣告植入
屌你老母慢L到咁 你一年出一篇啊嘛
再唔加速要棄故架啦
Liveeeee
手足係旺角戰鬥緊。今日唔出文住。

#721唔見人
#831打死人
push
收皮啦 唔好搵藉口 懶就懶啦屌你老母
好似你咁仲出咩L野書啊
咁L懶
人地隔離股每九個鐘出一篇 重要次次都1000字
你就好日都有唔出一篇
人地免費寫文比你睇你重屌尻人?老馮架?唔柒中意咪咪撚睇囉,講撚到你比撚左錢搞撚樣
屌你個西 免費就可以出得咁慢架啦
咁佢懶就要屌架啦
宜家咩世界啊
咁樓主係中意慢慢出呀,你咪慢慢屌囉on9仔
做乜姐你
樓主想幾時寫咪幾時寫囉
就算係懶 又吹佢唔脹
我都係每幾日先返黎追
唔怕慢 最緊要咪寫一半唔寫爛尾
樓豬前面有講每日一篇
發洩過後我拿出草莓味營養快線大口大口的喝起來。新鮮草莓的酸甜令我心情變好了一點。冷靜過後,我重新思考現在的情況。

我身處於一間危機四伏的警局中,暗角潛伏著暴徒、武漢腦炎患者或是有著獅子利爪的恐怖存在威脅著我的生命。我身上就只有一支伸縮警棍,一罐用作保命的增量版營養快線及一支曾害我丟了命會爆炸的國產9mm手槍。而我要在這緊拙的資源下解開警局中的銅像機關,接著帶同馬雲隊長及其他可能發現的生還者從秘道中離開。

就算冷靜下來細想⋯⋯任務的難度還是依舊沒變。這個任務若是在遊戲中絕對是英雄級別,就只有英雄才可以完成吧?說到底警局中的警員也被全滅了。單憑我這個小白到底能做些什麼?今天我已經差不多死了十次以上⋯⋯沒有人保證我可以一直重生。就算能一直復活,那種伴隨死亡的痛楚及恐怖感再繼續輪迴下去的話不令人變瘋才怪⋯⋯

我一面頹唐坐在更衣室的長椅上。身上的手機卻不小心滑了出來,瑩光幕便亮起了我國偉大的領袖,總書記習近平習主席的頭像桌面。我望著習主席的頭像,內心便冒出一絲溫暖,暖意更慢慢從胸膛中擴散讓我重生得到動力⋯⋯對了!就在我洩氣的時候,習主席一定仍然為人民奮戰不懈對抗外國勢力。而我竟然只是受了一點挫折便想放棄⋯⋯那還真是⋯⋯真是我莫大的罪孽,我的怠惰啊!我深深吸一口氣。接著大力將頭挫向儲物櫃以懲罰自己的怠惰。我實在對不起人民,對不起國家,更加對不起愛民如子的習主席!

我因過於用力撞向儲物櫃就這樣又死了一遍。但重生後鬥志便立刻恢復過來了。全靠習主席的勤勉一直鞭策著我。這是一種君臣間的愛。有著習主席作為我國領袖,人民實在太幸福了!能夠生於國家富強的時代真好。小小病毒敢犯我國!我們國家一定可用震驚全球的速度克服過來!

我懷著滿腔愛國之心又再重新上路。這一次我又再在警員休息室的打字機前復活過來,草莓味的營養快線亦跟著我一樣重生,接著我再將窗戶用井字木板封死後。便終於來到位於三樓的銅像擺放處。我看見銅像後便禁不住流下男兒淚⋯⋯那竟是習近主席等身高的銅像!
是呢,我真係希望做到每日出一篇。所以依個都係自我鞭策嚟。就算做唔到每日一篇。都希望出唔到嘅後一日可以出返長啲。好似今日咁
放心放心,唔會寫到一半唔寫
唔好鬧架留返啲力鬧班黑警
屌你老母玩9我 我棄故lo
棄故lo屌你老母 垃圾故
收皮啦你
你先係on9仔
佢係棄故之前 仲好有心機覆曬全部人
笑死我
又死
三樓有銅像咩,太耐無玩唔記得
push
廢到用頭撞櫃都要死一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞