[背囊撚][6]有無人知邊間係背囊鋪係黃店啊?

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
我上pinkoi買咋
同問
最近工作需要走來走去,冇左個固定位,用緊個13L rucksack 覺得好細又咩得好重

追完po睇中兩個

1. bellory classic backpack plus

2. able carry daily backpack

有冇巴絲用緊或者用過可以比d 意見?

日常loading 有: 12.9 iPad、20頁左右ge a4文件夾、筆袋、水、尿袋、遮、calendar、立雜濕碎嘢另外有個細袋仔、間中飯盒同外套
未呀 留tg呀
等樓上位巴打唔岩先搵我
able carry我勸你去k11 3樓睇下實物先
實物差好多?
唔係差好多, 不過有實物梗係睇埋實物先決定啦, 眼見為實

背感又人人唔同, 最好試左, 好過隔山買牛嘛
想知點解cordura襟過xpac, 我攞過daily backpack 上手覺得幾好feel,但係礙於價錢同容量一直冇落手,想知巴打點睇
八掛巴打個duffel買咩size
cordura 1000d 一般嚟講耐磨過xpac
UA24都唔錯 可以去睇下
仲有daily backpack真係唔大 用落唔似有20L
同埋官網有陣時會減價/有promo code, 平過K11
巴打 你留埋個tg俾我呀
邊度買osprey多款and平
daily backpack實物比想像中大舊
如果你個人太細粒會好怪
訂咗個Peloton嚟咗 好重 但細節位做得好好 收納位都好好
但係重一個缺點夠cover哂所有優點
仲會出嚟個綠色同佢個gergory一樣 網上有色差
男朋友老母不停叫話剪牌 無得退

有無啲輕啲young啲嘅出街背囊推介 gergory個類
去左k11 試原來兩個袋都有,咩上身就able carry 舒服d

bellroy 就大個長身d,鬆一邊膀落離都係拎唔到嘢,不過內籠分隔同d料就靚好多,laptop 果格獨立出離又有絨面料保護

able carry 就內籠好薄,外層果一個袋又好大,快手拎嘢離講又好似太深,但我又幾鐘意最頂果個袋仔,安全又實用

我就暫時傾向able carry多d,不過xpac冇藍色
香港個袋重真係好辛苦
除非真係日日搬磚咁
唔係的話 重過1KG都好辛苦下 唔係人人有車 同外國環境唔同
但係我貪zpac防水好好,如果揀佢貴嗰隻xpac( 嚡手啲,粗啲嘅nylon喺面嗰款)又點?
我自己用開嗰個26倒,其實之前睇到Gregory sketch 25幾啱心水,但係都擺咗好耐擺到好舊唔想買,背囊真係好難揀
Mr果個?成日都想買但見佢無水樽位
除非你長期有幾件衫塞響袋 唔係個袋個形冇你睇圖咁好睇
而且個底又唔係平 放落地下都企唔到起身
順便想問下有咩野可以令個袋睇落脹d 挺身d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞