[背囊撚][6]有無人知邊間係背囊鋪係黃店啊?

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
係囉 未買過唔知點運作
睇你幾時落order

未出嗰陣時pre order
最早訂既11月頭有
第二批等到12月

第3批應該就係而家呢批貨啦

而家先落order可能今批貨輪唔到你

其實reddit有個subreddit係evergoods
嗰邊好多evergoods lovers
呢個真係唔差,衰就衰在2個 water bottle 位同 zipper

Water Bottle個位太緊,最緊要嘅係一用呢個位就會佔用袋嘅內部位置,變相兩邊用哂就一定唔夠26l 而且會好樣衰,甚至當你個袋 full load之後有機會裝唔到個樽

第二係 zipper ,唔太算係 weather proof 嘅 zipper ,用嘅時候要睇天氣

可以克服到以上缺點就ok嘅,1000價位係抵,鐘意嘅買都無妨,不過既然都俾得1000,我自己會俾多少少,1500以下個價位先有d有質素嘅,1000價位我無推介嘅
岩岩收到email話22號係Vietnam出貨
25-26號到美國我諗你宜家落單都仲有始終佢寫住第3批貨preorder中
如果around 1500有咩推介
主要都係返工用多,smart casual為主
因為會長期袋FA物資而物資都有D重量,所以都著重舒適性,around 2x L左右
暫時有留意evergoods既CPL24, CHZ 22同Alchemy equipment既AEL013
我係Evergoods 打手
自己prefer cpl多過 chz
不過1500應該唔夠買cpl
Chz我就覺得唔算太fancy

巴打可以睇下aer
袋款靚仔
Size有大有細
Flight pack, tech pack 同 travel pack 3個都正

Alchemy equipment 冇用過
有冇巴打用過millican oli??
外型幾簡約 有d性趣
cpl係咪要千尾
香港除左subxxxx個間係咪無其他地方睇實物?
佢唔係只係將個細斜孭放落大袋咩
分體應該係頂袋可以拆出嚟嗰啲??
mqd真係最正,但出街實在太大都唔知放乜好
巴打 cpl 有咩缺點。。。官網幾時會有折
睇圖好似係
係啊 就係嗰啲 有咩好介紹
冇冇Ching 知香港邊到有賣mis-calif?
第一款最型,又可以adjust容量

North Face都幾好,鐘意佢內籠隻黃色,靚又易搵野

我自己麻麻地rolltop款
唔太建議BE 佢唔值依個價
Ching試過? 佢個價又真係有d高 但質量如果ok都叫接受到
拎過上手個袋未放野都好重
之前都有睇啱過
ablecarry 出左個新袋幾平 1000蚊內有交易 25L
想收1個黑色既boundary errant連camera insert
有意留tg
想買個背囊返工 budget<2000
返工會帶15" LAPTOP + laptop charger, 一套衫/外套, 濕碎野
最好有水樽位 + 無咁易污糟/污糟左都易清潔既.. 因為每日返地盤 雖然直返地盤寫字樓 但好多時都會唔小心整污糟個袋.
暫時睇岩既有:

able carry daily backpack
https://ablecarry.com/products/daily-backpack?variant=19571120996465

aer filght pack 2
https://www.aersf.com/flight-pack-2-black

呢兩款會唔會無咁易污糟?

會唔會有其他介紹..

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞