[背囊撚][6]有無人知邊間係背囊鋪係黃店啊?

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
Ching 咁你鍾意邊隻多啲? 外觀上EVERGOODS我覺得係好樣啲嘅,不過功能上ching有無咩感想?
真係好正著tshirt casual wear又得,著裇衫配裙返工都得不過我見男仔普遍都好似用satchel,係咪ransel對巴打們嚟講太細?
利串我係絲satchel對我嚟講有啲大
我係咩evergoods既mqd24(好似停左產)
外觀上我會選擇evergoods>mr, 因為後者太多人用成日都係街撞袋,反而前者比較少人用加上款都幾型
想搵袋可以15.6 labtop, 同1袋衫,1支水

預算大概1500

最好有擴充性,因為有時候想放多套制服/柔術袍(好Q大件)

依家睇過有aer duffel pack 2, travel pack 2 small, errant backpack, fjallraven singi 28

有無人有咩推薦?
evergoods個cpl24 新版有咩分別?我望左官網都睇唔出
D compartment 個間格好左
我用are duffel pack 2裝一部13”laptop同柔道袍,係放到,不過得中間拉鍊開口唔係咁方便,塞件袍入去有啲困難。
自從見過有便衣狗用之後就blacklisted
雖然西裝唔夾背囊
有無啲袋啱配西裝 可以formal啲?
想問有無人用緊dr. wilds
able carry daily迷彩色官網冇貨
有冇巴打知邊度有
去k11 musea門市搵搵
同問
門市同上網買價格係咪差唔多
Any sling bags????
想買個20l 左右既袋,但發覺以加好多背囊都勁長身,20l 都整到45cm, 根本好難拎到底啲野,同埋啲野有返咁上下厚度都放唔到落袋
有v1嘅表示v2 好正好多v1嘅遺憾都補番晒
但係仲係冇水樽位
bellroy?
你講得裝嘢多嘅話errant 可以講bye bye 先
佢個fid lock 係要唔多嘢先易啲扣到 (本身都唔易扣) 一裝多啲嘢個袋脹啲個flap就會好難扣同撐起fing
同埋15.6寸errant 有啲勉強 如果係厚過macbook嘅15.6 kickstarter 有人試過close唔到
即係有咩分別?
可以諗下evergoods cpl28 不過我諗要而家pre order 先within budget
佢v1個前格啲嘢因為冇得瞓間隔所以一咩戲就會去落底跟住你個袋個底就會好脹 v2有分隔至少個形會好好多

然後佢個電腦位v2而家係唔會掂地唔驚放袋會撞到個電腦,同埋佢而家個電腦格好似擴大左 同埋電腦再包所以唔驚文件放係果格會整爛或者同部電腦黐埋 以前v1將啲文件同電腦放埋一齊就好亂

仲有背脊頂嗰度多咗格位,本來嘅v1我覺得間隔都係少得滯,尤其是係對外可以一手攞到嘅間隔 而家好似mqd24咁係頂有多個我覺得就差唔多夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞