[背囊撚][6]有無人知邊間係背囊鋪係黃店啊?

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
有一個 express
仲有2日, 輕輕一推
想送個背囊比男朋友,佢平時普通出街唔會揹,只有可能要揹多少少野e.g.去沙灘/行山/去旅行 先會揹背囊,大約20L左右。想買個揹耐少少都唔會咁易攰嘅,budget大約1500,想問我揀左依幾多,邊個比較好?或者有無其他推薦?
able carry Daily Backpack

Mystery Ranch Skyline 17 Backpack - Black

Topo Designs Rover Pack Classic
無水樽位同埋無野會好flimsy/塔,不過揹得舒服
Short trip 一流,不過太多organiser ,會唔知啲嘢放喺邊。但係旅行嘅帶多個packable backpack / sling會好啲,始終佢太大
Aer fit / duffel 2
Ever goods cpl24 v1都幾好, 黑$150usd , 卡其$130usd ,
可以望望are day pack 2 , 有少少over budget ,不過簡約靚仔,配西裝,smart causal 都幾好睇。加上front panel 有好多間隔,又有quick assess, laptop compartment 又夠padding . 師兄可以上官網睇下,如果想撚嘅,可以等疫情緩和上suburban 試吓
可以睇埋mystery ranch prizefighter / evrgoods cpl v1 black /dark khaki(平黑20 usd 到), 兩隻用料背付都好,同埋望落簡約,唔同setting 都易襯
able carry
evergoods開團
Thanks!
最後諗緊able carry daily backpack 定 mystery ranch prizefighter
通常都唔會放滿野,係放唔滿嘅情況下,知唔知邊隻會挺身啲?
如果放唔滿野嘅情況下,個袋會唔會好扁塌塌?唔好睇?
able carry就係sell佢唔會塌
想問下wilderness experience 啲料靚唔靚?睇中咗個hiker pack,唔知入面啲間隔實唔實用
有冇人團購ever good chz22 v2 or cpl24 v1?
唔洗講 一定係Backnature
MPL30 v2 夾唔夾到?
想係Amazon買個返工袋, IT9, 常備laptop+立立雜雜dongle網線之類配件, 出入著便服多, 請大佬出招
跟機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞