[歷史台]日不落的傳奇,大英帝國的故事(2)

1001 回覆
323 Like 1 Dislike
英國議會一個人講完嘢到第二個人講之間其他人企喺身係做咩?
其實更新得慢
所以先每幾日入黎追晒佢
毛巴唔洗擔心
我每次睇完都有留言打氣
live
終於到左百年戰爭篇
我一直有睇架,只係出聲少

和議之類?
英國國會開會好嗌嘈,係咁鳩嗌 但又好撚過癮

和議之類?
英國國會開會好撚嘈,係咁鳩嗌 但又好撚過癮

和議之類?
英國國會開會好撚嘈,係咁鳩嗌 但又好撚過癮

仲會係咁搞笑
仲好睇過幾十過長毛
喊出來 估唔到我都有live 嘅一日
好好睇
由德國post追到而家
其實未必係人少咗,可能係d人專心咗追post,少出聲啫。

我等睇串燒聖女的。

送套聖女貞德rap battle比大家啦:
https://youtu.be/1bwr_6dvtY0

好撚正

磨牙
毛巴其實係讀歷史系 定 純鍾意歷史當興趣?

同議長表示我要講嘢
晚睌都有追post
少接觸歷史可以當新故咁睇
又追到 老實講 睇大英帝國歷史睇左好多場重點戰爭 例如征服者威廉 英法百年戰爭 冇深入睇前前後後 毛巴詳細講 辛苦了
聖女貞德就出場了 呢個女人唔好睇少 打到英國要收買人燒左佢先得
又追到 老實講 睇大英帝國歷史睇左好多場重點戰爭 例如征服者威廉 英法百年戰爭 冇深入睇前前後後 毛巴詳細講 辛苦了
聖女貞德就出場了 呢個女人唔好睇少 打到英國要收買人燒左佢先得

由佢17歲出黎搞事到19歲被火燒都係兩年,嚴格來說係一個𡃁妹
Live
我記得以前玩過隻game聖女貞德
好似無雙咁殺殺殺
之後會有一兩版變左aoe咁
控制幾隊兵去攻城
我記得以前玩過隻game聖女貞德
好似無雙咁殺殺殺
之後會有一兩版變左aoe咁
控制幾隊兵去攻城

我都有玩過

毛巴文筆好,講歷史真係深入淺出!
(自己本身係文科史撈文,眼見唔少同道寫史文係咁追求落quote撻term,攪到篇野連理解都有困難)

我最期待係等毛巴寫到英國建立海上霸權,正式成為日不落帝國嘅時間
Live
因為更新得好慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞