[歷史台]日不落的傳奇,大英帝國的故事(2)

1001 回覆
323 Like 1 Dislike

好似唔係特登,兩地隔咁遠啲人無病毒抗體

原來係咁

所以果位巴打講得岩
病毒既殺傷力遠比戰爭大
好恐怖

嗰時蒙古佬好似用動物屍體圍歐洲啲城
完全係細菌戰嘅始祖

好似係話掟黑死病病人既屍體入去克利米亞城
不過當時蒙古佬軍事科技真係領先全球

屌 咁早就識用生化武器
宋朝d人頂到班蒙古痴線佬咁長時間都算係咁

其實唔明

你用瘟疫攻城
破城之後你點樣駐軍?

蒙古佬好似無駐軍呢個概念

咁點樣控制領地

殺光再圈地俾蒙古百夫長千夫長放牧
死淨個啲做奴隸
英國長弓真係好屈機
但下下都被長弓遠距離屈機 無左男人之間互相格劍既激情

完全係細菌戰嘅始祖

屌 咁早就識用生化武器

其實唔明

你用瘟疫攻城
破城之後你點樣駐軍?

咁點樣控制領地

死淨個啲做奴隸

唔好以為蒙古下下都燒城啦
當然呢座城佢地多數會燒
不過唔代表佢地一定燒城架
蒙古會佔城收税架
[/quote]
我成日都諗左好耐點解西班牙人去到美洲會傳哂d病過去整死哂d人,點解美洲人冇病毒傳返返去咁[/quote]

其實有
我淨係記得梅毒

完全係細菌戰嘅始祖

屌 咁早就識用生化武器

其實唔明

你用瘟疫攻城
破城之後你點樣駐軍?

咁點樣控制領地

死淨個啲做奴隸

要不是耶律楚材,成個中國真係會變晒做牧地
鼠疫同香港有段故
20世紀初一直到1920年代香港幾乎年年爆發鼠疫
仲因為轉口港而向到全世界輸出
最後法國同日本專家都一齊來香港

而因為咁香港政府先決心處理香港房屋既衛生問題

香港都算係揚威海外,太過污糟
其實喺爆發之前幾年,港英政府想改善華人區嘅住宅衛生,不過遭到華人普遍反對

又係班死廢老累事

何啟身為醫生都應該支持政府
但佢選擇企係大業主個邊反對政府

連日本大正天皇都有份

大正係咪傻左
咩上朝捲起份奏摺望遠鏡咁望王大臣
愛德華係倫敦high tea?
定係afternoon tea呀

主要係關畜牧事
因為Eurasia上面有好多可供畜牧既動物,而畜牧既同時人類感染左好多動物身上既細菌,就慢慢有抗體
但係美洲上面接近係無可供畜牧既動物(好似得草泥馬 ),變相美洲人無病毒抗體
不過印象中西班牙人殖民既時候都有疾病困擾,例如瘧疾,但佢地醫療先進好多
有錯請屌 未睇曬 Guns, germs and steel

睇依個
https://youtu.be/JEYh5WACqEk

識貨
鼠疫同香港有段故

其實喺爆發之前幾年,港英政府想改善華人區嘅住宅衛生,不過遭到華人普遍反對

又係班死廢老累事

睇過一個研究香港歷史的blogger講
當年d英國佬潤人「你唔好去死?」
係講"Why don't you go to Hong Kong?"
因為太多瘟疫,去親都好易死
鼠疫同香港有段故

又係班死廢老累事

係講"Why don't you go to Hong Kong?"

好似話英國佬初初嚟香港果陣都死左唔少人因為唔習慣個氣候
醫學博物館有講個段歷史
鼠疫同香港有段故

又係班死廢老累事

好似話英國佬初初嚟香港果陣都死左唔少人因為唔習慣個氣候

海防博物館有講過
唔打都痛死熱死一大堆
做想同貞德做愛

聖處女都敢搞,罰你入鐵處女

石田巴打 你係咪開左po講戰國人物 今川?定武田?
push
做想同貞德做愛

而家寫緊武田、今川、上杉、北條
但我冇毛巴咁生動風趣
做想同貞德做愛

但我冇毛巴咁生動風趣

大家唔同風格
之前石田巴個戰國po我有睇晒
btw我好似揾到個po
可唔可比條link我
🙏🙏🙏
做想同貞德做愛

但我冇毛巴咁生動風趣

毛巴石田巴雅各賓巴都寫得好正
做想同貞德做愛

但我冇毛巴咁生動風趣

大家唔同風格
之前石田巴個戰國po我有睇晒
btw我好似揾到個po
可唔可比條link我
🙏🙏🙏

https://lihkg.com/thread/156373/

毛巴請原諒我放其他post link
6月8大選
好多人即刻翻舊帳話咩2020前唔會大選
做想同貞德做愛

啲晝風
6月8大選
好多人即刻翻舊帳話咩2020前唔會大選

Theresa May 自己喺個speech都有bin自己c解釋點解要提前
貞德我等緊你出場
貞德我等緊你出場

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞