[歷史台]日不落的傳奇,大英帝國的故事(2)

1001 回覆
323 Like 1 Dislike
其實,貞德係金髮定黑髮?
https://brightside.me/wonder-curiosities/14-surprising-rules-of-royal-etiquette-even-the-queen-cant-break-306360/?utm_source=fb_brightside&utm_medium=fb_organic&utm_campaign=fb_gr_5mincrafts

毛打會唔會講下呢D英國王室習俗嘅由來?

其實依啲似係general 王室規則多過just for england. 不過皮草同天主教依兩個可以講下

仲有第一個,要養烏鴉, please
好想知點解會鍾意咁嘅野

理性解釋
Tower of London係處死叛國者同王室既敵人
烏鴉食屍大家都知
會食個死人頭同絞刑架上既屍體
咁就傳言當作佢地係英格蘭王室既守護者
殺左佢地會大禍降臨
咁就養到而家
BTW 真係好撚大隻
https://brightside.me/wonder-curiosities/14-surprising-rules-of-royal-etiquette-even-the-queen-cant-break-306360/?utm_source=fb_brightside&utm_medium=fb_organic&utm_campaign=fb_gr_5mincrafts

其實依啲似係general 王室規則多過just for england. 不過皮草同天主教依兩個可以講下

仲有第一個,要養烏鴉, please
好想知點解會鍾意咁嘅野

理性解釋
Tower of London係處死叛國者同王室既敵人
烏鴉食屍大家都知
會食個死人頭同絞刑架上既屍體
咁就傳言當作佢地係英格蘭王室既守護者
殺左佢地會大禍降臨
咁就養到而家
BTW 真係好撚大隻

原來佢地食屍大
大不列顚、愛爾蘭及法蘭克聯會王國

要跟church of England 估係Henry viii 要同第一個老婆Catherine of arogan 離婚但教宗唔批,Henry 激氣上來同Roman Catholic 脫離關係另立新堂口 church of England. 自此所有royals 就跟自己堂口。(好似係)

要跟church of England 估係Henry viii 要同第一個老婆Catherine of arogan 離婚但教宗唔批,Henry 激氣上來同Roman Catholic 脫離關係另立新堂口 church of England. 自此所有royals 就跟自己堂口。(好似係)

bloody Mary

bloody Mary

天主教同英國國教嘅紛爭,由亨利八世扭計開始,攪咗一百幾年,去到安妮女王先settle down。
會唔會講意大利
好想睇意大利
會唔會講意大利
好想睇意大利

有冇人對意大利統一有興趣?
會唔會講意大利
好想睇意大利

咪有巴打開左 不過未講
會唔會講意大利
好想睇意大利

咪有巴打開左 不過未講

我梗係知果位巴打爛尾啦,枉佢同我一樣係阿阿
會唔會講意大利
好想睇意大利

咪有巴打開左 不過未講

一出文成班波台傻閪戇鳩鳩唔知嗡乜春,俾我都爛尾啦
會唔會講意大利
好想睇意大利

我有
會唔會講意大利
好想睇意大利

咪有巴打開左 不過未講

有冇link
會唔會講意大利
好想睇意大利

咪有巴打開左 不過未講

有冇link
[url]有冇人對意大利統一有興趣 https://lihkg.com/thread/72553?ref=ios - 分享自 LIHKG 討論區[/url]
肯定比比人女女女到成地都係...

肯定比比人女女女到成地都係...

真正既屌女神
push
就快又大損
保守黨又贏
就快又大損
保守黨又贏

19講過佢嬴硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞