[DBP係黑店!] 開返個脫毛討論區先 #3

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
想問下有冇邊間脫全身既脫毛公司推介?知道兩皮走唔甩(如果有再平啲既就好
想睇下final year 可唔可以乘機用埋個學生價佢

我記得好似有間叫21Beau_y 有,但冇人講過所以唔敢去買

買過 musee 計大細部位次數10幾次,用黎脫全背 小腿 前臂 (underarm無限),服務好好,但因為係彩光,所以到而家都仲有毛,不過係真係少左既,underarm 個人體質好彩冇變黑

Skinic (之前李璧琦做代言)做全面永久,6000幾,唔算好sell,你拒絕兩三次就會停(有時好彩既會比你試做 ),激光黎,做完會幫你搽番野護膚(其寶係咪基本?每間都會做?)

DBP 上個post都有講過,買左bikini 永久,又買左facial ,不過大家都話黑店所以都冇再去
想講下hard sell 方面既野,次次去佢都可以有唔同既野sell你,年幾前買左個880/10次既facial ,做到得番一半既時候就開始次次sell你話有新package ,講好多唔同款既facial 係咁話有分別(但我冇研究開真係唔知有咩分別)

脫毛方面就技術黎講都ok既,不過好似前面絲打講,我一開始係真係冇著下身咁比佢搵第二個人黎sell我買永久,我個時都唔覺得有問題 而家都唔敢再去,真係當捐錢買教訓算

MUSEE完全可以講係大伏 我underarm打左2年幾3年 都冇分別 雖然唔係貴 但曬時間同幻滅我既期望
想問吓點解脫毛前唔可以食抗生素

某啲藥物有感光性 食完做激光會增加灼傷機會 所以一般有食藥就唔俾你打
利申非醫生 要專業意見請去搵醫生

某啲藥物有感光性 食完做激光會增加灼傷機會 所以一般有食藥就唔俾你打
利申非醫生 要專業意見請去搵醫生

明白了,唔該曬

置頂話佢唔衛生係指邊方面?啲機個打光位唔會清潔之類

有絲打complain 過佢啲cream,床單同埋佢俾你件袍有毛或者有味
剃刀唔係即棄 好似係咁上下

之前去打連CREAM都冇 咁床又冇毛WO 不過我堅覺得佢D衫得一件 最後自己著背心同裙去打 就唔洗換

咁我覺得就算價錢幾好都唔係好值得去
點知件衫比過啲咩人著過
u
想問大家剃bikini用邊款剃刀?之前有絲打話sasa有款$15/2係專剃binkini,有冇圖睇下?

有絲打complain 過佢啲cream,床單同埋佢俾你件袍有毛或者有味

之前去打連CREAM都冇 咁床又冇毛WO 不過我堅覺得佢D衫得一件 最後自己著背心同裙去打 就唔洗換

點知件衫比過啲咩人著過

咁你咪自己帶衫去換囉
一分錢一分貨自己衡量啦咁大個人

點知件衫比過啲咩人著過

其實佢一開始唔係咁 後尾愈做愈差
但係又開左個頭就做埋落去 我諗好多人係咁
有無絲打去過joyous做?
岩岩見到有688$選3個小部位 755機
想試下做小部位

我依家係y記已join 大parts
Instxskin join左 underarm
Devon join 左808機(0效用)
如果係地有$1000
會去yanis脫2parts
定a plus 1part

Aplus 脫到1part 咩?
佢啲價錢係一次
做四先有永久咩唔係?

3月優惠$980永久脫指定既位

利申join 左underarm 抵屌

兩年前係銀座callx做 仲未脫清 嬲嬲地join 左a plus

我脫左一年 未脫清 我諗係正常既~
希望可以2年內ko

我係脫左兩年半啦 忍受唔到先轉第間
我都諗緊去唔去yanxs打full face,好似好抵屌咁

我覺得面去第二間打好D 面要見人WO
利申: Y 打FULL BIKINI, UNDERARM, 全身, 腋下 A: FULL LEGS

同意
面d毛細好多 所以唔會用太勁既強度幫你打
同埋係重要位 應該交俾專業既治療師做

所以我揀左m記

真係好撚貴呀

呢排都心思思想做埋全面
睇過間間價錢都係咁上下
好貴 唔捨得

我成塊面勁多毛 就咁睇都睇到
所以諗住脫全面好耐
同埋想化妝貼d 睇落白d

絲打要盡快去呀 驚遲d就加價

堅貴 原本想去M脫FULL LEG 學生價都要18K
不過佢堅會加價聽聞
所以揀左A記12K

A記 full leg 揮手 打左一次 治療師打得好密

M記係咪要加到好似D記咁?
我都諗緊去唔去yanxs打full face,好似好抵屌咁

利申: Y 打FULL BIKINI, UNDERARM, 全身, 腋下 A: FULL LEGS

同意

所以我揀左m記

真係好撚貴呀

呢排都心思思想做埋全面
睇過間間價錢都係咁上下
好貴 唔捨得

所以諗住脫全面好耐

不過佢堅會加價聽聞
所以揀左A記12K

如果我有多d budget都唔會去d同m
因為覺得l同a 其實都夠 因為聽你地講 a 都唔會hard sell 又唔hea打
如果係地有$1000

佢啲價錢係一次
做四先有永久咩唔係?

兩年前係銀座callx做 仲未脫清 嬲嬲地join 左a plus

希望可以2年內ko

真係好撚頽wo咁鬼耐

同意

所以我揀左m記

真係好撚貴呀

呢排都心思思想做埋全面
睇過間間價錢都係咁上下
好貴 唔捨得

所以諗住脫全面好耐

不過佢堅會加價聽聞
所以揀左A記12K

因為覺得l同a 其實都夠 因為聽你地講 a 都唔會hard sell 又唔hea打

A記係幾好架 果陣用學生價join m記 同A記原價差不多
未去過L記 但以前好多同事做呢間 無咩負評
如果係地有$1000

佢啲價錢係一次
做四先有永久咩唔係?

希望可以2年內ko

真係好撚頽wo咁鬼耐

係好撚好撚頹
講真我去脫得毛 都係想快d搞掂
點撚知脫左兩年半仲生緊毛
之前去咗朋友介紹佢家姐既小型美容院做脫毛
佢話佢部e-light機同激光差唔多效果
嗰時自己蠢未做好資料搜集
兼又覺得係朋友家姐應該信得過
就買咗$6500 full face 同full arms
話包十二次
仲送咗18個格仔既facial 俾我
初頭打咗兩次全面感覺係幾好既
但宜家都打咗成7、8次咁濟
啲毛仲係每個月都照樣生
只係生得比較慢
全手臂都打咗兩次
覺得無咩效果
佢次次sell我做既facial 全部都係四、五百蚊既
一次都要扣成三格半格仔
呢排見我啲格仔就嚟用哂
就sell 我$6000 既facial package
仲話會送我下肚線
我好婉轉咁同佢講我面毛既情況唔太理想
好擔心完成哂十二次都唔可以脫清
佢竟然話'咁一係我唔送下肚線,送多啲全面俾妳啊'
我聽完即刻呆咗心諗係咪打到2046都脫唔清
我話我仲係學生唔方便俾咁多住
佢叫我碌卡先然後叫我自己打去銀行做分期
就會有利息都係好少啫
我話我唔鍾意做分期
佢之後又sell 我做$3000嗰個
我話我要考慮吓之後走咗
我呢排諗咗好耐覺得佢嗰到效果唔多理想
問題係我仲有10次全手同幾次全面未做
錢又肯定退唔到㗎啦
下次去佢實會追我買佢啲facial
我諗我應該唔會再join㗎喇
但join咗既脫毛又唔知可以點
又驚佢知我唔再join之後hea打
唉自問覺得佢係我中同家姐所以我都對佢唔錯
次次上去都會買啲飲品或者小食俾佢
去旅行都會俾手信佢
但宜家都唔知點面對佢

好啦其實我講咁多野都係想準備去脫毛既絲打
要做好資料搜集
雖然我都知大家唔會好似我咁on9
但有得揀都係揀返激光啦

遲啲凖備join Yanis $2000/5 parts
同埋M記or A+ 既full bikini

同意

所以我揀左m記

真係好撚貴呀

呢排都心思思想做埋全面
睇過間間價錢都係咁上下
好貴 唔捨得

所以諗住脫全面好耐

不過佢堅會加價聽聞
所以揀左A記12K

A記係幾好架 果陣用學生價join m記 同A記原價差不多
未去過L記 但以前好多同事做呢間 無咩負評

家陣既m記
我覺得太貴啦
M記話下年加到全港最貴 我諗佢想勁過d記
之前去咗朋友介紹佢家姐既小型美容院做脫毛
佢話佢部e-light機同激光差唔多效果
嗰時自己蠢未做好資料搜集
兼又覺得係朋友家姐應該信得過
就買咗$6500 full face 同full arms
話包十二次
仲送咗18個格仔既facial 俾我
初頭打咗兩次全面感覺係幾好既
但宜家都打咗成7、8次咁濟
啲毛仲係每個月都照樣生
只係生得比較慢
全手臂都打咗兩次
覺得無咩效果
佢次次sell我做既facial 全部都係四、五百蚊既
一次都要扣成三格半格仔
呢排見我啲格仔就嚟用哂
就sell 我$6000 既facial package
仲話會送我下肚線
我好婉轉咁同佢講我面毛既情況唔太理想
好擔心完成哂十二次都唔可以脫清
佢竟然話'咁一係我唔送下肚線,送多啲全面俾妳啊'
我聽完即刻呆咗心諗係咪打到2046都脫唔清
我話我仲係學生唔方便俾咁多住
佢叫我碌卡先然後叫我自己打去銀行做分期
就會有利息都係好少啫
我話我唔鍾意做分期
佢之後又sell 我做$3000嗰個
我話我要考慮吓之後走咗
我呢排諗咗好耐覺得佢嗰到效果唔多理想
問題係我仲有10次全手同幾次全面未做
錢又肯定退唔到㗎啦
下次去佢實會追我買佢啲facial
我諗我應該唔會再join㗎喇
但join咗既脫毛又唔知可以點
又驚佢知我唔再join之後hea打
唉自問覺得佢係我中同家姐所以我都對佢唔錯
次次上去都會買啲飲品或者小食俾佢
去旅行都會俾手信佢
但宜家都唔知點面對佢

好啦其實我講咁多野都係想準備去脫毛既絲打
要做好資料搜集
雖然我都知大家唔會好似我咁on9
但有得揀都係揀返激光啦

遲啲凖備join Yanis $2000/5 parts
同埋M記or A+ 既full bikini

樓上話A+ d毛巾臭,好唔衛生咁你做lip果d ok但做full bikini揾間衛生好d比較好

樓上話A+ d毛巾臭,好唔衛生咁你做lip果d ok但做full bikini揾間衛生好d比較好

果間係yanis

同意

所以我揀左m記

真係好撚貴呀

呢排都心思思想做埋全面
睇過間間價錢都係咁上下
好貴 唔捨得

所以諗住脫全面好耐

不過佢堅會加價聽聞
所以揀左A記12K

agger 有多d budget 都唔會考慮d 同m
覺得A 記同L 記都夠做
利申 過兩日去試A
想問下去邊間好?

細細個開始剃full arm ,full leg同armpit搞到d毛越來越多同粗,搞到一定要keep住剃

如果想永久脱呢3 part ,去邊間抵d?大約一共要用幾錢?

利申:學生

YANIS, 2000$ 5PARTS NON PEAK時間
FULL LEG = 小腿+膝頭+大脾
FULL ARM = 上臂+下臂
岩岩好5PARTS

UNDERARM去INSTASKIN/DEVON

Thx!!係2000一次5part?
M記話下年加到全港最貴 我諗佢想勁過d記

我都覺 但仲有好多人都會覺得d記係最好
M記加咁貴 可能會令好多新客卻步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞