[突發]1830 TVB訪問陳彥霖媽咪!

1532 回覆
45 Like 240 Dislike
點解熟水性就一定唔會跳海自殺?
佢一心要死唔爭扎或者爭扎時抽筋而浸垮
咁唔得嘅咩?
其實係好多對單野一知半解 連最初尋人啟示都未睇過既人參與討論先搞到討論氣氛好亂
https://youtu.be/RKjrGAa_ED4
新聞片段

點解得tvb 訪問先奇
講真我從來冇相信佢100%係他殺,亦都有可能係自殺。我亦都唔會唔係警察先姦後殺嘅以外唔收貨。

但事實上唔清楚嘅野實在太多,連想知道佢死個日嘅行蹤都係一樣,當cctv係真都好,校方所提供嘅都係唔完整,有陳係入去hkdi行尼行去既片,但最重要嘅係佢出左學校發生咩事,hkdi有心唔播唔比有所隱瞞係事實。

可能有人話比左你地班連登仔都話係假架喇

但唔諗下你比左就自然有人去求證,就好似砌圖係逐塊逐塊去砌出尼,而家擺到明砌圖係唔夠數,仲係連手上個塊係唔係原本想砌既圖都有可疑

最後搞清楚曬證明依單野炒車,咁咪炒車囉,好過依家知啲唔知啲
話炒車係不滿陰謀論造謠+非友即敵獵巫
唔等於叫你唔查
啲嘢唔係綑綁
唔該
啲人究竟有無跟開架?
之前係咁廣傳 佢呀媽fb都比人起咗啦
比人騷擾好容易咋 又話人抹黑你地
會唔會唔係你地所想嘅就唔去信?
梁振英夠同個女喺倫敦海德公園合照開懷笑啦
返到香港禮賓府屋企咪又打
勁多陰謀撚出現更恐怖
本身覺得炒車。

但突然見到一堆popo出曬黎留言

未見到關鍵cctv唔收貨
仲屈人朋友係黑警戲子
無恥到
811 手足見過彥霖
關於陳同學條片有嘢想講
https://lih.kg/1654878

跟彥霖媽媽說法不同
媽媽話7月的時候變晒質?
721事件先係一個轉捩點令更多人支持個運動
都唔make sense嘅

抹走就梗係易啦
要加一個人上去難咁多
IG個發佈者咪呃9人啦
係咁容易就加林鄭落去睇下得唔得?
成堆p牌出黎話炒車
係咪有片影到佢除衫走落海?如果冇,憑乜野咁斬釘截鉄話佢自殺?女童院有冇紀錄話佢有精神病有自殺傾向?
琴日岑子杰仲要比人扑
今日又有條訪問片出黎
好似想全盤否定場運動
有冇咁準時
精神病家屬正常都難接受親人有病
未確診仲特登提?

如果係信有病,自然轉醫生再睇,確診處理
唔信嘅亦提都唔會提當無發生過
五毛黎
睇下攪唔攪得死連登
佢呀媽話個女覺得運動變質
的確解釋唔到點解811會拍片
但解釋左同學上黎開POST話佢冇叫口號?
幾時有話過就咁算?
你哋仆街到擺死人上檯來入晒黑警數
慌死冇人代你送頭
出埋閉路電視片都屈人造假
朋友出來講嘢又唔信屈人黑警買辦
你哋究竟想點?
你哋根本唔想知真相
衹想借造謠過癮
一切為私慾
唔係為公義
偽君子!
仲要借d意話示威變質
賤撚到
點解重要? 係因為警犬咁快就話無可疑 同之前咁多單一樣 令人好懷疑警犬唔查就結案 依個先係問題
前排新聞先有個法醫話印尼海嘯都冇咩人全裸啦

點解要咬到件事咁實 係因為大家普通市民都諗到咁多疑點 而學校、警犬做法都俾唔到信心大家呀

警犬咩都唔查先係最大問題 警犬依家擺明就係有x選咁查
黃絲、年輕 查! 查你身分證就查
藍絲、廢老打人都係查受害者ja
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞