[突發]1830 TVB訪問陳彥霖媽咪!

1532 回覆
45 Like 240 Dislike
連登神探:無個條一定係真
到底P走易定係加落去易呢
明明2條片都有機會係假,但只會信自己想信個條
呢句係佢媽媽引述出來,如果媽媽老屈佢女有思覺失調又何必講出醫生話囡囡只是反叛呢,根本媽媽係從屋企人,身邊人角度出發講出對個囡嘅真實睇法
你個名
證據呀,其實佢阿媽一啲證據都冇proof到。
佢阿媽連證人都唔係,一句思覺失調又冇比醫生認證。後邊話咩變質啊嗰啲,同而家流出來的影片甚至有矛盾。

佢阿媽頂多係將自己感受講出嚟,佢同佢阿女嘅關係唔多見好。佢係咪真係可以反映到阿女嘅心理想法真係好大疑問。唔可以將佢阿媽當一個誠實嘅證人看待。話炒車嗰啲,一早已經假設左佢阿媽100%為女兒着想。要反映到陳同學真實想法嘅,只有佢自己寫嘅文件,或者同佢「親密」嘅人嘅交流。多人認證最好。

唔可以因為話唔好對佢家人造成二次傷害而唔好查落去。死狀可疑。因為如果真係被殺的話,目標可能唔係「陳同學」,而係「示威者」。我哋都可能有危險,對公眾有危害嘅事件絕對唔可以話因為某啲人啲感受而唔查落去。
其實我唔信會有醫生會咁講...
格仔係vtc擺出黎嘅片已經有
即係vtc啲片係有可能用原片edit key咗假彥霖上去 先再打格仔
極多人屌連登仔炒車 想打擊大家
cctv我冇懷疑過 我信嗰個係彥霖
cctv咁大工程係冇必要咁做
本身都覺得係自殺
就係佢媽咪出嚟 反而引起我嘅懷疑
一口斷定係思覺失調
真係冇問題?
同學冇提及過佢有思覺失調病症
有個同彥霖好朋友好姊妹嘅都冇提過
唔會淨喺係媽咪面前先病發掛?
邊到起底有電話
只能靠蘋果再做一次簡單clarify.
無其他方法了...
眾籌100萬比蘋果轉比老母 有無得諗

連登神探咩都做唔到 停停 谷1020先 唉
只可以話無結論,冇線索唔再查
但唔代表係錯
尋人相有 何生何太
蘋果有報POPO有列過做謀殺架
拎左搜查令睇完CCTV先改做屍體發現案
其他屍體發現唔講,哩單就應該有查囉
係你話佢思覺失調,我咪話你知醫生話佢無囉,關佢阿媽乜角度咩事呀
又係大成依個劇本,藍絲老母唔比個女出去,咪迫到個女要扮無上街囉,唔支持唔洗迫個女跟佢個套
之前有幾個手足話見過彥琳
有人話她用過大聲公講嘢
有個仲話彥琳派飯團比佢哋食

811 手足見過霖霖
關於陳同學條片有嘢想講
https://lih.kg/1654878

媽媽應就算係真
都有可能被威脅

CCP慣用手法
銅鑼灣書店事件認罪片

上海楊佳殺警案
楊街母親被失蹤及送往精神病院

64民運人士李旺陽被自殺後
妹妹夫婦被嚴密監控及失蹤

有個藍絲老母真係慘
咪再查案la diu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞