Router路由器 集中討論區(18)發問前請細閱置頂

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
你係好遠定點?
google wifi係咪可以單個裝用 ,有無人有多可以放1隻比我 ,屋企300尺唔夠得一面牆
隔咗一棟牆 同埋出返去對住都係照用2.4ghz
merlin
ac68u冇l2tp server, client就有, 要flash merlin自己起server

買部synology nas啦唔想痲煩既話,最平既已經得
要自己用opkg裝strongswan & xl2tpd ,全手動包括開機shell script同config,,唔容易
其實都要睇你個幅咩牆,我個到隔幅主力牆都會得2.4g hz 速度大約得2-40mb (無衛星情況下) 。一出返廳就有4-500mb
應該係磚牆黎硬係只用12.4ghz
你係好遠定點?
隔咗一棟牆 同埋出返去對住都係照用2.4ghz
其實都要睇你個幅咩牆,我個到隔幅主力牆都會得2.4g hz 速度大約得2-40mb (無衛星情況下) 。一出返廳就有4-500mb
應該係磚牆黎硬係只用2.4ghz
新買?用左幾耐
想問下synology ac2600 穿透力如何?
唔夠一個月
近距離做唔做到5g hz?
無嘢隔住都係用2.4ghz
試下將5G 傳輸功率開到100%, 2.4G 就降低,睇下會唔會好啲
等我試下先
其實我家姐部iphone早排都係咁,但之後又正常返
另一間用緊ac68u成日斷 telegram updating幾秒先用到
ROUTER係牙石AC58U
本身係HKBN500MB 宜家轉網上爬1000MB
電腦直插MODEM行到920MB
但係經ROUTER得500幾
試過3條CAT6線都係一樣
除左洗ROUTER機仲有咩可以試
你電腦咩U, 我之前用 i5 7500 上到八百幾九百幾mb會開始lag,換左3600就順哂
500呎正常單位,全屋收到冇問題
我用緊rt2600ac, 呢隻冇用過,不過正常估計唔會伏
咁應該夠用,thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞