Router路由器 集中討論區(18)發問前請細閱置頂

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
睇黎要打上去支援問下
近到直情貼住隻router試
打左上去問,懷疑有支天線壞,要拎上去維修中心check
起碼知道發生咩事先,好快攪掂就以後都會爽
隻router 8月尾先買我一路都以為自己set錯野,因為覺得無咁黑,主機衛星既wifi都衝唔過350,兩隻野已經用lan線連埋一齊
希望在明天
其實350都算快。你睇我floor plan衛星都去唔到咁快
其實用落真係無乜野,係新屎坑就走去跑Speedtest 先發現有咁既情況,知道左個問題唔搞走佢個心會有條刺咁
EA8300 冇得玩mesh喎⋯⋯
其求搵隻玩bridge mode算啦
有疑問都係拎上代理做檢查 爽快解決問題
同我一樣,但當你用左成年,日日返屋企邊到都上到網,就覺得無所謂 以前用home plug得2-10mb,依家200mb+ 。當你試過地獄後。就會覺得好快
咁又唔係
500m寬頻, 主機350m算快
rbk40 2x2 mino backhaul+ 2x2 mimo ac wifi
wifi
理論866mbps
我用緊網上行1000
咁檢查下安心啲
其實用落真係無乜野,周屋行都用到係爽既,不過知道佢有d問題唔整有d唔安落。
Btw唔該哂咁多位巴打
請問pccw 1000m 換asus rt ac5300合適嗎
要買mr8300先有mesh 配搭velop
無問題既 不過差少少上埋ax88u 會好啲
直接買套velop啦
跟手 用部ea8300 做bridge
請問一下 這是什麼問題 (電腦白癡)
就插了線 去modem 然後開機 剛開始連電腦還可以設定 之後就出現紅燈 一直連不到網

這是ac5300
Netgear RAX40周不時都斷線,有冇巴都係咁
用左個幾月..
暫時都沒呢個問題
confirm 一下 駁法

modem》lan線》router wan port
係咁駁之後 熄router 再 modem,等15秒到 先開modem 等15秒 再開router。
光纖線斷左。叫公司過黎
但係我用第二部router係可以正常使用
192.168.1.1都入唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞