Router路由器 集中討論區(18)發問前請細閱置頂

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
我部mac 2011年,已經update唔到
個個都係mac撚
我有window 同埋mac
果粉唔洗分哩啲

650呎屋企用1000M寬頻 + ASUS AX8
Iphone x用佢內置APP test speed有九百幾mb/s,
係唔係真嘅?
我以為要用s10之類嘅手機先可以去到咁快
用緊asus 但又ax8
用router app 既speedtest 其實係計緊router 直接連寬頻既speed 唔係你手機個wifi 連router 再連寬頻既speed
要test 你手機wifi speed 要直接用speedtest 個app 試
Netgear ax8
哦...唔怪得啦
唔該哂巴打
依家試下先
請教各位
想問400尺左右
買ASUS RT-AC5300 $2600好,定新的WIFI 6 $1200左右好
想問訊號,實用,謝謝
屋企1000mpbs
買完ax8 想知部iphonex 點解5G都係連得300幾mpbs
因為見到其他巴打都會去到6 700咁係咪要有特別嘅setting
唔多device 常連嘅話 (5部左右)
我會揀平mesh
多先諗2000幾蚊嘅 除非你要求高啦
有ax client 都可以考慮 ax router 嘅
400尺又冇太多阻隔應該ac68u 都夠
想請教下得8mb上網
係咪唔需要買到AC86u?

光復香港
無話需唔需要既,有budget咪買囉,到第時搬其他地方可能唔會得8mb呢
買了AC5300,謝謝
心急買了AC5300,謝謝
好多苦主
有冇試過換天線,我換完天線之後快咗少少
ea9350 hkt門市有得訂, 兩三日送到,三年保養, 準備入手
想請教大家,買佐ASUS RT-AC5300,
但係手機iphone11pro連2.4wifi得70幾m,
連5G有300幾m,但我用網上行1000m,
連wifi一半速度都冇,請問是否set錯了,還是有東西需要換,謝謝解答
行緊802.11n定ac?
會唔會個client只support 802.11n所以上唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞