Router路由器 集中討論區(18)發問前請細閱置頂

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
Sor自膠無睇到11pro
咁唔係client問題 你睇睇router setting
留名睇開箱文
有興趣
留名開箱
屋企用hkbn 100m寬頻,想問下rt-ac53啱唔啱用?
400呎200MB,ASUS AC58U同D-LINK DIR853係唔係無乜分別? ASUS出咗好幾年,會唔會好快就斷firmware update?
想訂既要企硬,hkt前線啲人淨係知可以租wi-fi唔係個個知可以就咁買同埋佢地會話一年保,其實係三年保
如果係咁 等落去腦場買好過,可能仲可以平啲
次次一down 任何野,eg games / 戲
一down 左30秒-1分鐘,就會斷wifi。
有時連睇戲/開youtube都會咁
部router會得番一粒紅燈斷晒線,過2-3 分鐘部router又會重開,之後冇事,無限loop,用wifi永遠都down 唔到野
拎左去保養,佢又話冇事幫我換左隻牛,但我拎到番去用,一樣會成日斷線。上網都上到好唔爽
試過插拖版,試過插牆既電位,問題一樣
有冇手足知點解決
利申:用r7000, notebook 連wifi( Lenovo Y500)
腦場12月先有
屋企個router 用左2年左右,得閒會斷下線,請問係唔係壞左要換😭😭😭
早買早享受 遲買平幾舊
未過保養拎上去換
一般都有3年保養
好似唔見左張單。。。
另外想問tenda mw6好唔好??
屋企大約400呎🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
tenda國貨黎
嘩,好彩
岩岩係mk 問佢話台灣野。。。。
Dlink就台灣

Tenda,tplink支產貨
Tp link 我知道支那貨
咁係唔係買orbi好少少
未用過唔知了

D-link DIR-878就有朋友用緊,佢話OK
平價mesh 可以睇linksys velop 雙頻版
我好似用緊呢個
太約幾多錢左右嫁
雙頻兩件裝$1100左右
最近想買隻ax router
netgear定asus好?
netgear嘅話ax4用intel chip係咪唔好買好d?一買就ax8會好d?
Ax4會後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞